Airbus A319-100 fra Shaheen Air.

Ny CPH-operatør tvunget til at wetlease fly

Royal Jordanian, der på søndag åbner en rute fra Amman til København, må wetlease tre fly for at få sommertrafikprogrammet til at hænge sammen.

Søndag den 3. juni kl. 14.30 lander et Airbus A319-fly i Københavns Lufthavn. Flyet, med rutenummer RJ115, kommer fra Amman Queen Alia International Airport og marker dermed åbningen af Royal Jordanians nye rute til den danske hovedstadslufthavn.

Det er 28 år siden, at det jordanske oneworld-selskab sidste betjente ruten mellem Amman og København. Dengang var der tale om en onestop-rute med mellemlanding i Frankfurt, og Royal Jordanian brugte Lockheed L1011 Tristar og Airbus A310 på ruten frem til lukningen i februar 1990.

Når Royal Jordanian på søndag vender tilbage til København er det med fly af typen Airbus A319-100. Flyene er indrettet med plads til 14 passagerer på Crown Class og 96 på Economy Class.

Det er planen, at det er fly i A320-serien, hvilket omfatter A319/A320/A321, der skal benyttes på København-ruten, hvormed det bliver muligt at indsætte ekstra kapacitet, hvis særlig stor efterspørgsel.

Wetleaser tre fly
Royal Jordanian har dog kun et begrænset antal fly af disse typer, henholdsvis fire A319, seks A320 og to A321. Derfor har selskabet været nødt til at wetlease kapacitet i den kommende sommer.

Samlet har Royal Jordanian leaset tre fly. To A319 kommer ind på en tre måneders wetlease-aftale fra 6. juni til 6. september. Der er tale om fly fra det pakistanske flyselskab Shaheen Air. Disse fly kommer i det pakistanske flyselskabs bemaling og i en all-economy version med plads til 149 passagerer.

Det tredje fly er en ældre Boeing 737-300 leaset fra sydafrikanske Star Air. Dette fly skal være på vingerne for Royal Jordanian fra den 6. juni og frem til udgangen af 2018. Flyet er indrettet med 126 sæder, hvoraf 12 er i Business Class og 114 i Economy Class.

“Det glæder os at kunne imødekomme den høje efterspørgsel på Royal Jordanian gennem sommersæsonen ved at kunne bringe flere fly ind i flåden til at betjene vores kort- og mellemdistanceruter sammen med vores egne fly. De tre wetleasede fly, der er forskellige i design og konfiguration, overholder de højeste internationale service og tekniske standarder,” udtaler Royal Jordanians topchef, Stefan Pichler, i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Ny CPH-operatør tilbage i plus

Ny interkontinental rute til CPH

Mellemøsten-selskab vil åbne rute til København

Royal Jordanian vender tilbage til København