ATR72-200 fra Danish Air Transport. (Foto: Danish Air Transport)

Julefly fra Karup til europæisk storby

Danish Air Transport har ladet Facebook-brugerne bestemme, hvor selskabet skal flyve hen på en europæisk juleshopping-tur fra Karup Lufthavn.

En flyvning fra Karup Lufthavn til en europæisk storby hører til sjældenhederne. Men det har Danish Air Transport gjort muligt ved at tilbyde en juleshoppingtur til Berlin den 4. og 5. december.

Destinationen er blevet udvalgt af brugerne på det danske flyselskabs Facebook-side. Spørgsmålet fra DAT var ganske simpelt: “Hvor vil du gerne på juleshopping?“ med Warszawa, Berlin og Prag som svarmuligheder.

På forhånd var billetprisen annonceret til 799 kroner per person.

Hele 52 procent af brugerne pegede på Berlin, mens 43 procent mente, at Prag var den rigtige destination. Blot fem procent pegede på den polske hovedstad Warszawa som stedet at foretage juleshopping.

Billetsalg åbner fredag
I morgen fredag vil Danish Air Transport åbne op for tilmeldinger til turen, og selskabet har tilsyneladende ikke på forhånd sat begrænsninger for kapaciteten, hvorfor der heller ikke forlyder noget om, hvilken flytype, der skal benyttes.

Der vil dog formentlig være tale om ATR72-flyet, der til dagligt benyttes på indenrigsruten til Karup. I dette fly er der plads til 66 passagerer.

Fra Billund flyver Airberlin dagligt til Berlin med et 50-sæders Saab 2000-fly.

Berlin er i øvrigt kendt for byens flere end 50 forskellige julemarkeder, der hvert år skaber en god atmosfære og ægt julestemning hos de mange besøgende fra ind og udland.