Boeing 737-800 flyet fra TUIfly er kørt fast uden for banen i Sønderborg Lufthavn. (Privatfoto)

Charterfly atter på vingerne efter fastkørsel

Sønderborg Lufthavn var det meste af lørdagen lukket på grund af et fastkørt charterfly. Flyet kunne atter forlade Sønderborg søndag eftermiddag.

Lørdag formiddag skulle 185 chartergæster have rejst med den tyske rejsearrangør Neubauer Touristik fra Sønderborg Lufthavn til Sicilien, men gæsterne kom ikke afsted som planlagt, da flyet er kørt af banen i den lille sønderjyske lufthavn.

Der er tale om et fly af typen Boeing 737-800 fra tyske TUIfly. Flyet har plads til 189 passagerer og er noget større end de fly, der sædvanligvis benytter lufthavnen. Lufthavnens start- og landingsbane er med sine 1.797 meter ikke lang nok til, at flyet kan lette med maksimal startvægt, og tilsyneladende er det kommet bag på piloterne, at manøvrearealerne er anderledes end i de større lufthavne.

Flyet kørte fast i græsrabatten udenfor banen kort før starten, idet højre landingshjul sank ned i græsset, mens motoren i samme side angiveligt lagde sig til rette på asfalten. Det skrev Jydske Veskysten lørdag.

Lufthavnen blev lukket
Lufthavnen måttes lukkes for al trafik, mens flyselskabet sammen med Havarikommissionen skulle forsøge at finde ud af, hvordan situationen kunne løses, så flyet kunne trækkes fri uden at der skete skade på motoren.

“Vi ved ikke, hvor lang tid der kommer til at gå. Lige nu er det havarikommissionen, der kigger på sagen. De har fået billeder af flyet, og det er deres opgave at vurdere, hvad der nu skal ske. Det er sådan, proceduren er,” forklarede lufthavnschef Christian Berg søndag middag til JV.dk

Sidst på eftermiddagen blev det besluttet at sende passagererne med busser til Hannover-Langenhagen lufthavnen, hvorfra et andet fly skulle bringe dem til Middelhavets største ø. Her lettede flyet ved 01-tiden natten til søndag med en forsinkelse på 15 timer.

Søndag eftermiddag kl. 15:03 gik flyet på vingerne fra Sønderborg Lufthavn med kurs mod Storbritannien.

Relaterede artikler:

Mere charter til Sønderborg Lufthavn

Direkte fly mellem Sønderborg og Dubai

Ny tysk charterrejse fra Sønderborg Lufthavn

Stort besøg i Sønderborg