Boeing 737-800 under landing i Las Vegan McCarran International Airport. (Arkivfoto: Tomás Del Coro | CC 2.0)

Kabineansat brækkede ryggen ved landing

En landing med en Boeing 737-700 fra Southwest Airlines var tilsyneladende så hård, at en kabineansat bagest i flyet fik et brud på en ryghvirvel som følge af den ublide landing.

De fleste, der flyver regelmæssigt, har uden tvivl mærket forskel på, hvordan piloterne sætter flyet på banen ved landingen. Der er dog mange faktorer – udover piloternes færdigheder – der kan afgøre, om det bliver en blød eller hård landing.

En hård landing var angiveligt, hvad der fandt sted den 1. juli 2022, da rutenummer WM2029 fra Oakland satte hjulene på bane 20R i Santa Ana John Wayne Airport syd for Los Angeles.

Flyet var en Boeing 737-700 (N480WN) fra det amerikanske lavprisflyselskab Southwest Airlines med 137 passagerer og fem besætningsmedlemmer ombord, og da flyet landede var der en af de kabineansatte bagest i kabinen, der pludseligt følte smerte i ryggen og ikke kunne bevæge sig.

Hun blev herefter i en ambulance bragt til et lokalt hospital, hvor man efterfølgende konstaterede et brud på en af ryghvirvlerne. Det skriver The Aviation Herald.

Foretager sig ikke yderligere
Den amerikanske havarikommission NTSB åbnede efterfølgende en undersøgelse af hændelsen. Undersøgelsen er netop blevet offentliggjort, og her finder man ikke anledning til at foretage sig yderligere. Der kan blot konstateres, at “en stewardesse fik en alvorlig skade under en landing”.

Det fremgår af rapporten, at piloterne havde foretaget en visuel anflyvning til bane 20R, hvor de sigtede mod touchdown-zonen på grund af den korte landingsbane (1.738 meter, red.).

Efter landingen modtog piloterne besked om, at en kabineansat i B-positionen på et jumpseat bagest i flyet var kommet til skade under landingen og havde brug for lægehjælp. Den kvæstede stewardesse har efterfølgende fortalt, at flyet ramte jorden med en sådan kraft, at hun troede, at det var havareret. Hun forklarede, at hun med det samme følte smerte i ryg og nakke og ikke kunne bevæge sig.

Southwest-flyet skulle videre fra Santa Ana til Las Vegas 45 minutter efter landingen, men flyet blev omkring en time forsinket på grund af hændelsen. 

 

Relaterede artikler:

Finnair-kabineansat kvæstet efter fald fra fly

Stewardesse hårdt kvæstet ved turbulens

Pilot tog fejl af knap – to kabinemedlemmer kvæstet