Karup Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Karup: Tredjemest effektive lufthavn i verden

Karup Lufthavn skriver, at lufthavnen i juni indtager en tredjeplads globalt over de mest effektive lufthavne i verden målt på punktlighed i flyafgange.

Hver måned udgiver analysevirksomhed OAG det såkaldte Flightview, der giver et overblik over punktligheden i flyafgange i omkring 1.200 lufthavne over hele verden.

I den seneste opgørelse for juni måned indtager Karup Lufthavn en global tredjeplads med en punktlighed på 98,1 procent baseret på i alt 159 flyafgange fra den midt- og vestjyske lufthavn. I undersøgelsen indgår alle lufthavne, hvor OAG er i stand til at måle mindst 80 procent af operationerne.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen fremhæver den flotte placering på trods af, at der i juni var en vækst på 24 procent i passagertallet. Antallet af passagerer er dog ikke nødvendigvis udslagsgivende for rettidigheden, der i større omfang påvirkes af antallet af operationer og hvorvidt flyene er forsinket ved ankomst.

I undersøgelsen indgår fem danske lufthavne, hvor Karup Lufthavn sammen med Aarhus Lufthavn kommer bedst ud. Det er samtidig også de lufthavne, der har det laveste antal operationer.

Nr. Lufthavn Punktlighed afg. Antal afgange
3 Karup Lufthavn 98,1 % 159
186 Aarhus Lufthavn 87,5 % 377
395 Billund Lufthavn 82,6 % 1.608
669 Københavns Lufthavn 77,6 % 11.311
691 Aalborg Lufthavn 77,2 % 683

Kilde: OAG Flightview JUN16

Af undersøgelsen fremgår det også, at rettidigheden for flyafgange ud af Københavns Lufthavn og Aalborg Lufthavn er lavest. Det er ikke overraskende, at CPH ligger lavere på listen, da trafikmængden er væsentligt større. Til gengæld er det overraskende, at Aalborg Lufthavn ligger langt nede på listen, hvilket må hænge sammen med, at indenrigsflyene fra SAS og Norwegian er i produktion på europæiske ruter og ofte kan blive udsat for følgeforsinkelser.

Europæisk top10-lufthavn i bund
Kaster man et blik på OAG-listen for at finde ud af , hvilke lufthavne, der ligger i bunden, finder man canadiske Fort Mackay på en plads nr. 1.198. Her var det kun 23,6 procent af i alt 131 flyvninger, der afgik til tiden i juni måned.

En af Europas 10 største lufthavne er også at finde i bunden af punktlighedslisten. London Gatwick Airport er fjerdesidst som nr. 1.195 med en rettidighed på 33,9 procent baseret på hele 12.779 afgange, mens islandske Keflavik er tredjesidst med 30,5 procent på 2.390 flyafgange.

 

Relaterede artikler:

Karup: Vi kan alt det CPH kan

DAT kan fejre et år i Karup Lufthavn

Ny Karup-chef vil have ruter til udlandet

Voldsom fremgang i Karup Lufthavn

2015 var vendepunkt for Karup Lufthavn