Per V. Schrøder.

Kendt flyvechef forlader SAS

EFter 27 år hos SAS har Per V. Schrøder søgt nye udfordringer hos Thomas Cook Airlines Scandinavia, hvor han i løbet af sommeren tiltræder som flyvechef.

Koncerndriftsdirektør Flemming Jensen forlod med udgangen af april måned SAS for at tiltræde stillingen som generaldirektør hos DSB. Knapt var Flemming Jensen ude ad døren, før en af hans nærmeste medarbejdere gennem mange år har varslet sin afsked med SAS.

Det er 56-årige Per V. Schrøder, der i dag er Head of Flight Operations i SAS for omkring 6.000 ansatte.

Men i løbet af sommeren tiltræder han som ny flyvechef hos Thomas Cook Airlines Scandinavia, der har base i Københavns Lufthavn.

Her skal han stå i spidsen for piloterne på de 13 basefly, der er fordelt på otte korte- og mellemdistancefly af typen Airbus A321 samt fem langdistancefly af typen A330. Begge flytyper kender Per V. Schrøder fra SAS, hvor han selv er flykaptajn på A321-flyene.

Succes som punktlighedsgeneral
Som mange andre piloter startede Per V. Schrøder karrieren som jagerpilot i Forsvaret, hvor han også fik sin lederuddannelse. Fra 1975 til 1987 fløj han F-16 og F-106 og har gennemført træninger på kendte amerikanske flyvebaser som Vance i Oklahoma og Holloman i New Mexico.

Overgangen fra den militære til den civile flyvekarriere gik via Maersk Air til SAS. Det blev dog kun til 16 måneders ansættelse hos flyselskabet med den syvtakkede stjerne, førend Per V. Schrøder fandt sig til rette hos det skandinaviske flyselskab.

Fra 2000 til 2010 var Per V. Schrøder ansvarlig for SAS-operationerne i Danmark og fungerede samtidig som punktlighedsgeneral fra 2007 til 2012. I den rolle formåede han at sikre SAS titlen som Europas mest punktlige flyselskab i 2009, 2010 og 2011.

Det er også i et par år blevet til engagement i LEAN-projekter og siden 2014 har Per V. Schrøder været stedfortrædende for den nu fratrådte koncerndriftsdirektør Flemming Jensen.

Per V. Schrøder er gift med Christina, og parret bor sammen med deres børn i Fredensborg. Formen holdes vedlige med regelmæssige løbeture.