(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Klasse og luksus i Air France-lounge i Paris

Terminal 2E-M er den nyeste terminal i Charles De Gaulle (CDG) lufthavnen uden for Paris. 2E-M, der kun betjener langdistance-flyvninger, åbnede for to år siden og rummer den største og nyeste Air France lounge i lufthavnen. En designmæssig lækker lounge, der internt kaldes ”The Park”, grundet de mange relationer til parkmiljø og levende træer inde i loungen. Air France har ombygget sin lounge i New York – JFK – efter samme princip og vil også bruge dette i forbindelse med sit loungeprogram i CDG, som CHECK-IN.dk tidligere har omtalt. Massage inden flyveturen Loungen rummer en række brusekabiner og har man…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Udformning, placering, lys, størrelse, servicetilbud, mad og drikke.

Minus: Kan ikke finde noget

Air France loungen i terminal 2E-M i Paris Charles de Gaulle-lufthavnen byder på store områder med smukt design, god mad og luksuriøse detaljer som mulighed for massage.

Terminal 2E-M er den nyeste terminal i Charles De Gaulle (CDG) lufthavnen uden for Paris. 2E-M, der kun betjener langdistance-flyvninger, åbnede for to år siden og rummer den største og nyeste Air France lounge i lufthavnen.

En designmæssig lækker lounge, der internt kaldes ”The Park”, grundet de mange relationer til parkmiljø og levende træer inde i loungen. Air France har ombygget sin lounge i New York – JFK – efter samme princip og vil også bruge dette i forbindelse med sit loungeprogram i CDG, som CHECK-IN.dk tidligere har omtalt.

Massage inden flyveturen
Loungen rummer en række brusekabiner og har man tiden, kan man også skrive sig op til en gang massage der tilbydes i tre separate massagerum. Tilbuddet er gratis for gæsterne og udføres i samarbejde med den franske kosmetikvirksomhed Clarins.

Skulle man have endnu mere tid, kan man også få lagt makeup eller foretaget en farveanalyse. Sidstnævnte nok til størst glæde for de kvindelige passagerer.

VIP-afdeling og børnehjørne
Enkelte rejsende vil nok mene, at børn og lounge ikke passer sammen. Men Air France åbnede sidste sommer sit eget ”børnehjørne” i loungen, hvor de yngre passagerer kan kikke ud på landingsbanen, benytte spillekonsol, tegne, læse og lege. Konceptet har fungeret så godt, at Air France vil kopiere dette til sine øvrige lounges både i CDG og andre lufthavne, hvor pladsen er til stede.

I den modsatte ende findes der en egen VIP-afdeling, hvor prominente gæster der ikke benytter første klasse loungen, kan få et eget afskærmet område med plads til op til 19 personer.

Franske lækkerier
Udvalget af mad i loungen ligger på et højt niveau både udvalgs- og kvalitetsmæssigt og giver appetit til både øjne og gane. Diverse varme retter serveres sammen med friske salater, små canapeer, franske oste og små lækre portionsanrettede dessertkager og chokolade.

Et rigelig udvalg af franske kvalitetsvine og champagne akkompagnerer retterne. Ud over vine, findes der et udvalg af spiritus, vand, sodavand og varme drikkevarer.

Flere afdelinger
Loungen er opdelt i flere afdelinger ud over de nævnte børne- og VIP områder. Der findes et relax-område med liggestole, arbejdsområde, spiseområde med runde borde og en mere traditionel siddeafdeling. Alle gennemført i park-temaet og med behageligt møblement. Den ene langvæg dækkes af et vinduesparti med udsigt til flyene og belysningen i de øvrige dele af loungen, er nøje afmålt og ændres gennem dagen.

Placeringen er midt i terminalen med indgang mellem de eksklusive butikker. Selv om placeringen er midt i, så kan det alligevel være noget afstand til den rejsendes gate. Der er nemlig 400 meter ud til hver side i den 800 meter lange terminal.

Adgang kræver rejse i business eller first class med Air France eller en SkyTeam partner. Medlemmer af bonusprogrammet Flying Blue med guld- eller platinumkort har adgang sammen med en gæst. Det samme har rejsende med tilsvarende niveau ved en SkyTeam partner. Er der plads, kan man også købe adgang for 45 euro ved henvendelse i loungen.

Loungen er absolut en af de bedste anmelderen har besøgt og kan varmt anbefales.

Plus: Udformning, placering, lys, størrelse, servicetilbud, mad og drikke.

Minus: Kan ikke finde noget

Bedømmelse: 5+ af 6 stjerner

Relax-området byder på liggestole. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

VIP afdelingen er forbeholdt prominente gæster og lukkes af ved besøg. Denne del pyntes op med blomster eller tema der passer gæsten. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Lækkerier fra dessertbordet. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Loungen byder på både varm og kold mad samt friske salater. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • Business Class eller First Class billet med Air France eller SkyTeam partner (eksempelvis Delta Airlines)
  • Flying Blue Gold (kan medtage en gæst)
  • Flying Blue Platinum (kan medtage en gæst)
  • Elite status ved en SkyTeam partner
  • Adgang kan købes for 45 euro ved ledig kapacitet
Åbningstider Man – søn kl. 05:30 – 14:00 (denne terminal lukker kl 14:00)
Placering Midt i terminalen
Mad Varme retter, salater, buffet, frugt, oste, friske kager, diverse snack
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Ja
Rygerum Nej
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – med Air France og SkyTeam flyvninger
Website http://www.airfrance.dk/DK/en/common/guidevoyageur/aeroport/salon_monde_airfrance.htm

Om anmelderen: Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.