KLM indfører Amadeus Ancillary Services

Cimber Sterling var først med Amadeus Ancillary Services i Skandinavien. Nu har hollandske KLM taget produktet i anvendelse på det hollandske marked til salg af Economy Comfort tillægsydelsen.

Cimber Sterling var det første luftfartsselskab i Skandinavien, der implementerede det særlige “Ancillary Services“ produkt fra GDS-selskabet Amadeus.

Det skete i marts måned i år, og Cimber Sterling måtte sammen med Amadeus igennem en lang række udfordringer i forhold til set-up overfor rejsebureauer og virksomhederkunder med adgang til Amadeus-reservationssystemet.

Til gengæld kunne Cimber Sterling og Amadeus tage æren af at være først i Skandinavien med “Amadeus Ancillary Services“ produktet. Et produkt, der gør det muligt at tilbyde rejsebureauerne adgang til at tilkøbe bagage og sædereservation direkte gennem reservationsssystemet Amadeus.

Mens Cimber Sterling måtte lægge ryg til en del kritik i markedet som følge af forskellige implementeringsproblemer,befandt de øvrige luftfartsselskaber på det skandinaviske marked sig uden for “orkanens øje“.

Economy Comfort bookes via AAS

Et af disse selskaber var hollandske KLM, der har en betydelig markedsandel i Danmark med ruter fra Amsterdam til såvel København, Billund og Aalborg.

Men nu har KLM netop implementeret Amadeus Ancillary Services (AAS) på det hollandske hjemmemarked med planer om udrulning til andre markeder – herunder Skandinavien.

Det er tillægget for betaling af de særlige Economy Comfort-sæder,som hollandske rejsebureauernu vil kunne booke i Amadeus via AAS.

“Amadeus er fortsat en pioner inden for distribution af tillægsydelser og fokuserer på at levere en løsning, som maksimerer indtægterne, levereretuovertruffen serviceniveau gennemet multikanal tilbud, hvilket giver rejsebureauernemulighed for at konkurrere effektivt,“ siger David Doctor, der er Director of Airline and Travel Agency Distribution hos Amadeus.

Indtil videre har 17 luftfartsselskaber indgået aftale med Amadeus om at benytte AAS-produktet. Skandinavien og Frankrig var de første markeder, der tog Amadeus Ancillary Services i brug.