Airbus A330-300 fra KLM. (Foto: KLM | PR)

KLM lancerer endnu en Texas-rute

Fra næste forår bliver det muligt at flyve med KLM direkte mellem Amsterdam og Austin, der er hovedstad i den amerikanske delstat Texas.

SAS har de seneste to år sendt specialfly afsted til musik-, film- og tech-festivalen South by Southwest (SXSW), der afholdes hvert år i Austin i den amerikanske delstat Texas.

Men den texanske hovedstad har andet og mere at byde på, og det har KLM tilsyneladende fået øjnene op for, idet flyselskabet fra den 4. maj 2020 etablerer en rute mellem Amsterdam og Austin med tre ugentlige afgange.

Der flyves på mandage, torsdage og lørdage med Airbus A330-300, der er indrettet med plads til 30 passagerer i World Business Class og 262 i Economy-kabinen, fordelt med 40 Economy Comfort-sæder samt 222 ordinære Economy-sæder.

“Vi har opbygget et robust transatlantisk netværk takket være vores joint ventures med Air France og Delta Air Lines. Vi vil fortsætte med at optimere dette netværk. Som en del af dette lancerede vi ruter til Boston og Las Vegas i sommer og tilføjer nu Austin til vores nordamerikanske destinationer,” siger Pieter Elbers, der er koncernchef hos KLM.

13. destination i USA
Austin bliver KLM´s 13. destination i USA. I forvejen flyver KLM til Atlanta (ATL), Boston (BOS), Chicago (ORD), Houston (IAH), Las Vegas (LAS), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), Minneapolis/St Paul (MSP), New York (JFK), Salt Lake City (SLC), San Francisco (SFO) og Washington (IAD).

Når KLM den 4. maj gør sit indtog i Austin-Bergstrom International Airport (ABIA) vil det blot være det fjerde europæiske flyselskab med rute til Austin, der er USA´s 11. største by. I forvejen flyver Lufthansa fra Frankfurt, British Airways fra London-LHR og Norwegian fra London-LGW.

Selvom Austin er hovedstaden i Texas er det ikke den største by. Både Houston, San Antonio og Dallas er større. Byen ligger ved Colorado-floden, og udover South by Southwest-festivalen er Austin blandt andet kendt som værende centrum for teknologi-virksomheder og er samtidig en af de 21 byer over hele verden, der er vært for Formel 1.

 

Relaterede artikler:

KLM får Boston på rutekortet

KLM åbner ny USA-rute

Norwegian større end KLM på Nordamerika