KLM flyver fra Amsterdam til København, Aalborg og Billund.

KLM øger bagagegebyr i Europa

Bagagetillægget hos KLM stiger med 25 procent fra i dag. Flying Blue-medlemmer på Ivory-niveau vil dog stadig få rabat på gebyret for det første stykke bagage.

Det hollandske flyselskab KLM indførte den 22. april 2013 et gebyr på 15 euro (110 danske kroner, red.) for første stykke indchecket bagage på samtlige flyvninger på Economy Class i Europa.

Sidenhen er gebyret blevet hævet med fem euro, og fra og med i dag kommer der endnu fem euro oveni, således at tillægget fremover vil være på 25 euro per strækning, hvilket svarer til knap 190 danske kroner. Med den seneste stigning øges prisen for bagage med 25 procent.

Det betyder eksempelvis, at hvis man køber en returbillet fra København til Amsterdam, så vil den laveste billetpris på Economy Class være 739 kroner. Herudover kommer der et tillæg på 50 euro for bagage, således at der skal lægges 375 kroner oveni billetprisen, hvis et stykke bagage på maksimalt 23 kilo skal indcheckes. Dermed kan bagagen udgøre hele 33 procent af den samlede billetpris.

Ivory-medlemmer skal også betale mere
Da KLM indførte gebyret i 2013 var billetter købt på erhvervsaftaler undtaget fra gebyret, og det samme var billetter købt af Flying Blue-medlemmer.

Men det viste sig blot at være et lokkemiddel for at få endnu flere medlemmer til loyalitetsprogrammet Flying Blue. For sidenhen blev bagagegebyret indført med rabat hos alle medlemmer med Ivory-medlemskab, der er det laveste niveau i Flying Blue.

Rabatten er der stadig, og Ivory-medlemmer skal fra den 22. marts betale 15 euro mod tidligere 10 euro per strækning for første stykke bagage. Derimod vil det stadig være muligt for Flying Blue-medlemmer på Platinum, Gold og Silver-niveau at medtaget to stykker indchecket bagage på samtlige europæiske flyvninger på Economy Class.

Når KLM har den aggressive gebyrpolitik for indchecket bagage er det samtidig værd at nævne, at flyselskabet tillader passagererne at medbringe op til 12 kilo håndbagage fordelt på et stykke bagage suppleret af en computertaske eller dametaske.