KLM tvinger personalereduktion igennem

KLM skærer et kabinemedlem væk i economy på langruteflyene, da selskabet ikke kan komme i dialog med fagforeningerne om besparelser.

Stewardesserne på economy class på de største af KLM’s langdistancefly skal fra slutningen af oktober løbe lidt hurtigere – eller også skal passagererne vente lidt længere med at få serveret mad og drikke. Der vil nemlig være en stewardesse mindre på economy class på KLM’s Boeing 787, Boeing 777-200 og Airbus A330-300 fly.

KLM fjerner en stewardesse for at indfri det mål om en besparelse på fire procent, som flyselskabet ønsker at indhente som en del af sit Perform 2020-besparelsesprogram.

Brudt sammen
Egentlig var det planen at fjerne den ene af de to chefpursere på langdistanceflyene, men det vil stewardessernes fagforening ikke acceptere. Det skulle være en del af en ny kollektivaftale om fremtidige løn- og arbejdsvilkår, som kunne være med til at indfri KLM’s opstillede mål om fire procents omkostningsreduktion.

Forhandlingerne om den nye kollektivaftale er imidlertid brudt sammen og parterne har ikke siddet overfor hinanden i forhandlingslokalet i længere tid.

Tilbage til forhandlingsbordet
Nu vil KLM forsøge at finde omkostningsreduktionerne på en anden måde. Og det vil altså være ved at reducere antallet af stewardesser bagerst i langdistanceflyene.

KLM opfordrer dog kabinepersonalet til at komme tilbage til forhandlingsbordet, så parterne kan finde andre løsninger end reduktionen af antallet af kabinepersonale i bestræbelserne på at nå de ønskede besparelsesmål.

Striden med kabinepersonalet kommer kort tid efter at KLM havde en længerevarende konflikt med en gruppe af sit jordpersonale i Amsterdam Schiphol-lufthavnen. En konflikt, som resulterede i flere strejker. Fornylig lykkedes det imidlertid KLM at lande en aftale.

 

 

Relaterede artikler:

KLM indgår aftale med groundhandling personale

KLM plaget af strejker og nedbrud

KLM-ansatte i demonstration

KLM på kollisionskurs med 15.000 handling-ansatte