Wizz Air-fly i Georgiens Kutaisi International Airport (Foto: UNStudio)

Københavns Lufthavn får flyrute til Georgien

Fra den 2. august bliver det muligt at flyve med Wizz Air direkte fra København til Kutaisi, der er Georgiens tredjestørste by.

I december 2018 kunne det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air annoncere rute nummer 100 til Norden. Men det slutter på ingen måder her, for nu har selskabet netop præsenteret den ottende rute til Københavns Lufthavn.

Den nye destination er Kutaisi i Georgien, og fra den 2. august vil der blive fløjet to gange om ugen på mandage og fredage med de velkendte 180-sæders Airbus A320-200. Flyet afgår kl. 07.00 lokal tid fra Kutaisi International Airport og ankommer kl. 09.15 i København efter lidt mere end fire timers flyvninger. Returflyvningen finder sted kl. 09.45 med ankomst i Kutaisi kl. 15.40.

Ruten er blevet til på baggrund af, at Wizz Air har besluttet at placere et tredje basefly i den georgiske lufthavn. Udover ruten til København giver det nye fly også direkte flyforbindelse til Bari, Basel-Mulhouse, Bruxelles-Charleroi, Eindhoven og Tallinn.

Wizz Air etablerede sig oprindeligt i Kutaisi International Airport tilbage i 2012 med et enkelt fly, og basefly nummer to kom på plads i maj 2018. Med det tredje fly flyver Wizz Air nu fra Kutaisi til 18 lande fordelt på 27 ruter.

Ottende Wizz Air-rute fra CPH
Der har aldrig tidligere været direkte flyforbindelse fra Danmark til Georgien, der ligger i den sydøstlige del af Europa og grænser op til Rusland i nord, Tyrkiet og Armenien i syd, Aserbajdsjan i sydøst samt Sortehavet i vest. Landets hovedstad er Tbilisi med 1,2 millioner indbyggere.

Kutaisi bliver samtidig den ottende Wizz Air-destination på Københavns Lufthavns rutekort, der i de senere år har fået mange nye destinationer i Øst- og Centraleuropa godt hjulpet af det succesrige ungarske lavprisflyselskab.

Wizz Air flyver således i forvejen fra København til Sofia og Varna i Bulgarien, Skopje i Makedonien, Chisinau i Moldova, Sibiu i Rumænien samt Kiev og Lviv i Ukraine.

Også Billund Lufthavn er velforsynet med Wizz Air-ruter, og her er antallet indtil videre kommet op på 11 ruter. Fra Billund Lufthavn er det muligt at flyve med Wizz Air til Wien i Østrig, Tuzla i Bosnien-Hercegovina, Vilnius i Litauen, Gdansk, Krakow og Warszawa i Polen, Bukarest, Cluj-Napoca, Iasi og Timisoara i Rumænien samt Kiev i Ukraine.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air annoncerer rute nummer 100 i Norden

Wizz Air åbner to Ukraine-ruter til Danmark

Ny rute fra København til tidligere sovjetrepublik