Torbjørn Wist, koncernfinansdirektør i SAS. (Foto: SAS AB | PR)

Koncernfinansdirektør forlader SAS

Efter blot to år som ansvarlig for finanserne i SAS har norske Torbjørn Wist valgt at søge nye udfordringer. Det sker på et kritisk tidspunkt for det skandinaviske flyselskab.

Det går stærkt i luftfartens verden, og måske også stærkere end man nogle gange kan ønske sig. 

Sådan er der også hos SAS, der netop har modtaget en opsigelse fra den norske koncernfinansdirektør Torbjørn Wist, der har valgt at fortsætte karrieren i en tilsvarende stilling hos det norsk-svenske rederi Wallenius Wilhelmsen.

Tidspunktet er alt andet end ideelt for SAS, der står i sin værste krise nogensinde som følge af COVID-19-pandemien.

“Jeg vil gerne takke Torbjørn for hans bidrag igennem de seneste par år. Selvom jeg beklager, at Torbjørn forlader virksomheden, så forstår og respekterer jeg hans beslutning. Vi starter straks processen med at rekruttere en ny finansdirektør,” siger koncernchef Rickard Gustafson.

To år i SAS
Nordmanden fik således en relativt kort karriere hos SAS. Han trådte ind ad døren hos SAS den 1. marts 2018, og efter blot to års ansættelse vælger han nu at søge nye udfordringer.

“Dette har ikke været en let beslutning i betragtning af den aktuelle uro i markedet, men det er et resultat af en proces, der startede længe før COVID-19 blev et globalt emne. Lad der ikke være nogen tvivl om, at min eneste prioritet i de kommende måneder er at hjælpe med at sikre SAS ‘fortsatte rolle som kritisk infrastrukturudbyder i Skandinavien,” siger Torbjørn Wist, der først tiltræder i sin nye stilling i september.

Stadig nordmand i koncernledelse
Torbjørn Wist kom til SAS fra telebranchen, hvor han var koncernfinansdirektør hos Telenor. Før den tid var Torbjørn Wist beskæftiget som finansanalytiker i New York og London.

Da Torbjørn Wist blev ansat i SAS, skulle han samtidig udfylde rollen som norsk repræsentant i koncernledelsen, da der siden 1946 har været en tradition for, at koncernledelsen bemandes med repræsentanter fra de tre skandinaviske lande.

Efter den kommende exit vil der dog stadig være en normand i koncernledelsen. Således blev Kjetil Håbjørg sidste efterår udnævnt som Chief Services Officer i forbindelse med en ledelsesrokade.

 

Relaterede artikler:

SAS får ny dansk koncerndirektør

Atter national balance i koncernledelsen i SAS