Konkursboet fortsætter flyvninger for SAS

Lørdag morgen kl. 08.30 satte et CRJ200-fly med SAS-rutenummer SK755 kursen mod Gdansk i Polen. Flyvningen blev gennemført af et fly fra Cimber Sterling-konkursboet og var således det første Cimber-fly, der gik på vingerne efter konkursen torsdag.

Lørdag morgenvar Cimber Sterlings 50-sæders CRJ200-jetfly atter på vingerne. I alt fire fly skal på vegne af konkursboet fortsætte den wetlease-aftale, der eksisterede mellem Cimber Sterling og SAS indtil konkursen torsdag morgen.

Cimber Sterling har i en årrække haft et samarbejde med SAS, hvor det nu konkursramte selskab har fløjet på de SAS-ruter, der krævede mindre jetfly, som SAS ikke selv råder over.

Aftalen var en såkaldt ‘wetlease’-aftale, hvor Cimber Sterling leverede fly og besætninger til gennemførelse af flyvningerne. En aktivitet, som omkring 100 ansatte var med til at udføre baseret på 30-40 daglige flyvninger.

Skal flyve i 12 dage
I alt fire fly af typen CRJ200 med plads til 50 passagerer har Cimber Sterling operereret for SAS. Det har primært været på ruter fra Københavns Lufthavn til Aberdeen,Gdansk, Düsseldorf, Hamborg, Hanover, Luxembourg, Lyon, Turku, Palanga, Poznan og Ålesund, at flyene har været benyttet.

Konkursboets kurator bekræftede fredag aften, at flyvningerne ville blive genoptaget for at kunne sikre værdierne i boet ved et eventuelt salg.

“Vi er ved at sælge et flyselskab, og det kan vi ikke fortælle om lige nu, men vi genoptager flyvningen for at kunne sælge et flyselskab i aktiv drift med de nødvendige tilladelser“,sagde kuratorLisa Bo Larsen fra Kromann og Reumert fredag aften til TV2 News.

Herudover kunneFlemming Jensen, CCO i SAS, fredag aften bekræfte, at konkursboet foreløbigt i 12 dage (frem til den 16. maj, red.)skal flyve for SAS på de ruter, der tidligere var opereret af Cimber Sterling på vegne af det skandinaviske flyselskab.

“SAS er tilfredse med, at vi har indgået en aftale om at opretholde driften på de fly, som Cimber Sterling har fløjet for SAS, præcis som Cimber Sterling udtrykte forhåbninger om i gårdagens melding. Dette er således den bedste løsning for alle parter, og udfaldet af dagens forhandlinger minimerer generne for vores kunder, så det er vi naturligvis glade for,“ konstaterede Flemming Jensen efterfølgendei en pressemeddelelse.

I det senest afsluttede regnskabsår i 2010/11 udgjorde Cimber Sterlings samarbejdsrelationer med SASi alt 16procent af selskabets omsætning på knapt 2 mia. kroner. Det svarer til ca. 300 mio. kroner, men heri indgår også samarbejde om SAS EuroBonus og codeshare-aktiviteter, hvorfor wetlease-aftalen om de fire fly skønnes at beløbe sig til lidt under 200 mio. kroner.