Landede i Københavns Lufthavn med ‘hylende’ kabinedør

Mandag eftermiddag landede et stort Boeing 777-200 fly fra Austrian Airlines til manges overraskelse på bane 22L i Københavns Lufthavn. Flyet var på vej fra Wien til Tokyo, men måtte over Vilnius i det sydlige Litauen pludselig sætte kursen mod København.

Lufthansa-datterselskabet Austrian Airlines flyver sædvanligvis med fly af typen Airbus A320 og Fokker F100 på ruten mellem København og Wien.

Derfor var der mange i Københavns Lufthavn, der spærrede øjnene op, da et stort Boeing 777-200 fly fra Austrian mandag eftermiddag satte hjulene på bane 22L i Københavns Lufthavn.

Kæmpeflyet fra Austrian, der har plads til i alt 309 passagerer, var undervejsmed rutenummer OS051 på den daglige flyvning fra Wien til Tokyo-Narita lufthavnen.På den aktuelle flyvning var der 286 passagerer og 16 besætningsmedlemmer ombord.

Flyet var lettet fra Wien kl. 13.30, men på en position over det sydlige Litauen nær Vilniusblev kursen pludselig sat direkte mod København. Her landede OS051 ved 15.30-tiden mandag eftermiddag.

Austrian oplyser, at det var en mindre teknisk fejl, der var årsag til det uanmeldte gæstevisit i Københavns Lufthavn. Kaptajnen havde taget beslutning om atsætte kursen modKøbenhavn for at få en kabinedør undersøgt. Kort tid efter take-off fra Wien havde døren begyndt at give en høj hylende lyd fra sig, hvilket efter et stykke tid blev ganske ubehageligt for passagererne ombord på flyet.

Tætningen af døren blev udbedret under et kort ophold i Københavns Lufthavn, og kl. 16.45 lettede flyet atter fra Københavns Lufthavn efter et ufrivilligtophold på 90 minutter. OS051 nåede frem til Tokyo tirsdag morgen lokal tid med ensamlet forsinkelse påto og en halv time.