Airbus A320-200 fra Laudamotion (Foto: Laudamotion | Facebook)

Lauda skal flyve ny Kroatien-rute fra Aarhus Lufthavn

Fra den 1. maj bliver det muligt at flyve direkte med Ryanair fra Aarhus Lufthavn til Zadar i Kroatien. Flyvningen gennemføres dog af østrigske Lauda.

Aarhus Lufthavn kan i foråret 2020 tilbyde endnu en soldestination. Denne gang er det Ryanair, der atter vil flyve østjyske passagerer sydpå til Zadar ved den kroatiske adriaterhavskyst.

Ruten starter fredag den 1. maj og flyves to gange om ugen – på fredage og mandage – frem til den 23. oktober. Der er tale om en meget attraktiv tidtabel, hvor flyet afgår fra Zadar Lufthavn kl. 17.10 og med ankomst i Aarhus Lufthavn kl. 19.30. Her vender flyet på 25 minutter og returnerer til Zadar kl. 19.55, hvorefter ankomsten er planlagt til kl. 22.15. Disse afgangsdage- og tidspunkter giver gode muligheder for weekend- og ugekombinationer.

Selvom det er Ryanair, der sælger billetterne, så er det datterselskabet Lauda, der teknisk skal gennemføre flyvningerne med selskabets Airbus A320-200, der har plads til 180 passagerer.

”Kroatien er blevet et yderst populært feriemål for danskerne. Ruten til byen Split, som drives af SAS, er et stort hit, så vi er meget glade for, at Ryanair nu åbner ruten til Zadar, der er en destination med både by, strand og nem adgang til det kroatiske ø-hav. Den nye lavprisrute dækker et hul i markedet og giver de jyske rejsende flere alternativer for at nyde sydens sol i sommerhalvåret,” udtaler Peer H. Kristensen, der er administrerende direktør i Aarhus Lufthavn.

Ingen SAS-succes til Kroatien
SAS-ruten til Split har hidtil ikke vist sig at være en stor succes. Ruten startede i 2018, og her nåede man den første sommersæson op på en belægning på 70 procent, hvilket er hæderligt – men heller ikke mere.

I 2019 blev der gennemført 18 rundture mellem Aarhus og Split fra den 30. juni og frem til den 9. august. Her endte belægningen på sølle 48 procent, hvilket er ekstremt lavt for en højsæsonrute. På Split-ruten formåede SAS at gennemføre en flyvning fra Split til Aarhus den 30. juni med blot to passagerer ombord. På de to efterfølgende flyvninger fra Split til Aarhus var der henholdsvis seks og 12 passagerer per afgang på A319-fly med 150 sæder og A320neo med 180 sæder.

Ryanair har dog en bedre tidtabel, en lavere prisstruktur og et større salgsapparat end SAS, hvorfor der burde være mulighed for at præstere bedre, end SAS har gjort til Split fra den østjyske lufthavn.

I sommeren 2020 kommer Ryanair til at tilbyde tre destinationer fra Aarhus Lufthavn. Der bliver tre ugentlige afgange til Gdansk samt op til syv ugentlige afgange til London-Stansted.

 

Relaterede artikler:

Fem svære måneder for Aarhus Lufthavn

SAS med halvtomme feriefly fra Aarhus Lufthavn

Lauda kommer til Billund