Airbus A320-200 fra Laudamotion (Foto: Laudamotion | Facebook)

Lauda kommer til Billund

Det østrigske flyselskab Lauda åbner i slutningen af 2019 selskabets første rute til Billund fra en destination, der allerede betjenes fra den vestdanske lufthavn.

Endnu et flyselskab har fundet vej til Vestdanmark og Billund Lufthavn. Der er tale om Ryanair-datterselskabet Lauda, der også tidligere var kendt som Laudamotion.

Tirsdag den 17. december ankommer rutenummer OE116 fra Wien, hvilket markerer starten på den første af to ugentlige flyvninger mellem den østrigske hovedstad og Billund. Flyet afgår fra Wien Schwechat-lufthavnen kl. 10.40 med ankomst i Billund kl. 12.30. Returflyvningen finder sted kl. 12.55, og flyet lander i den østrigske hovedstadslufthavn kl. 14.45.

Der flyves også på søndage, hvor afgangen fra Wien bliver allerede kl. 06.35 og ankomst i Billund Lufthavn kl. 08.25. Flyveturen tilbage mod Wien påbegyndes kl. 08.50 med planlagt ankomst i Wien-Schwechat kl. 10.40.

Der flyves med Airbus A320-200, der har plads til 180 passagerer.

“Det er frugten af, at vi i mange år har arbejdet proaktivt for at promote Vestdanmark, og vi har flere gange haft dialog med Lauda, dog ikke om Wien-ruten, da den betjenes i forvejen,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

To Wien-operatører
I begyndelsen af januar sidste år annoncerede Wizz Air en rute fra Wien til Billund med fire ugentlige afgange fra november. Ruten opereres i dag med to ugentlige afgange, hvor der flyves om onsdagen og søndagen i sommertrafikprogrammet og på mandage og fredage om vinteren.

Med tilføjelsen af de to Lauda-afgange bliver der således alligevel flybetjening fire dage om ugen mellem Billund og Wien.

“Lauda har et stærkt brand i østrig og de har i dag godt fast i det østrigske marked, hvorfor vi forventer mange østrigske passagerer på ruten. Der vil som udgangspunkt være tale om en del VFR-passagerer (Visiting Friends and Relatives, red.) samt almindelige turister. Med den spændende kombination af Lauda og Wizz Air med samlet fire ugentlige afgange ved vi af erfaring fra andre ruter, at vi også kan få fat i nogle erhvervsrejsende,” vurderer Jesper Klausholm.

Lauda flyver allerede i dag fra Düsseldorf, Stuttgart og Wien til Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler

Laudamotion lancerer tredje rute til København

Laudamotion fordobler sin flyflåde

Billund Lufthavn får rute til Wien