EasyJet introducerer nye uniformer fremstillet af genbrugte plasticflasker. Foto: easyJet

Laver nye uniformer af genbrugte plasticflasker

Piloter og kabineansatte hos easyJet vil fremover iføre sig uniformer, der er lavet af genbrugte plasticflasker. For hver uniform bliver der genanvendt 45 flasker.

Som led i at blive et mere grønt flyselskab har easyJet netop introduceret det seneste CO2-reducerende tiltag.

Det britiske lavprisflyselskab har annonceret, at det indfører nye uniformer til selskabets piloter og kabineansatte. Uniformerne bliver ikke lavet af traditionelle materialer, men af genbrugte plasticflasker for at reducere mængden af affald.

Til hver uniform vil der blive brugt 45 flasker, og de bliver fremstillet i et højteknologisk materiale af den nordirske virksomhed Tailored Image. Den nye uniform vil blive taget i brug i indeværende måned. Det anslås, at easyJet årligt vil kunne forhindre, at cirka en halv million plasticflasker ender som plastaffald. EasyJets kontrakt på nye uniformer løber over de næste fem år.

De nye uniformer reducerer ikke kun plastaffaldet. Tøjets materiale er fremstillet ved hjælp af vedvarende energikilder og har et 75 procent lavere CO2-aftryk end traditionel polyester, skriver flyselskabet.

Succesfuld test af uniformer
De nye uniformer blev testet med succes allerede i 2020 af både piloter og kabineansatte. Uniformerne er mere slidstærke end dem, der ikke er produceret af genbrugt materiale. De nye uniformer har desuden mere elasticitet, ligesom de blandt andet har en forbedret pasform og bevægelsesfrihed for øget komfort og holdbarhed.

Alt i alt vil uniformerne være mere holdbare og dermed vil der blive mindre behov for at producere nye uniformer på længere sigt.

Mens easyJet får genanvendt plastic i form af uniformer om bord på flyene, har flyselskabet samtidig også stort fokus på at reducere den ”rene” plastic i kabinerne. Således har selskabet reduceret antallet af engangsartikler på sine flyvninger og i stedet introduceret mere bæredygtige alternativer.

For at reducere plastic om bord tilbyder easyJet blandt andet, at kunderne kan få rabat på varme drikke ved at medbringe en genanvendelig kop.

Bæredygtighed vigtigt for ansatte
Introduktionen af bæredygtige uniformer er et vigtigt skridt på vejen mod at blive et mere grønt flyselskab, siger Tina Milton, der er direktør for kabinetjenester hos easyJet.

”Klimaforandringer er et problem for os alle, og hos easyJet ser vi på alle dele af vores drift for at vurdere, hvor vi kan reducere kulstofemissioner og reducere spild,” siger hun.

”Vi er begejstrede for at debutere med denne nye pilot- og kabineuniform fremstillet af genbrugte plastflasker og introducere den for vores piloter og kabinebesætningskolleger. Vi ved, at bæredygtighed er et vigtigt emne for dem og også for vores kunder.”

EasyJet arbejder både på kort sigt med at få nedbragt CO2-aftrykket og med et mere langsigtet fokus ved at støtte udviklingen af ny teknologi, der kan gøre luftfarten kulstofneutral. Siden år 2000 har easyJet reduceret CO2-udledningen for hver passagerkilometer med over en tredjedel.

 

Relaterede artikler:

CPH får tre nye easyJet-ruter til Spanien

PLAY klar med kønsneutrale uniformer

Får nye uniformer til 100-års jubilæum