En Airbus A321neo fra det tyrkiske lavprisflyselskab Pegasus Airlines. Foto: Pegasus Airlines

Lavprisflyselskab bestiller 36 nye Airbus-fly

Pegasus Airlines har afgivet ordre på yderligere 36 nye Airbus A321neo, og dermed har det tyrkiske lavprisflyselskab en ordre på i alt 108 af denne tomotorede flytype.

Flåden hos Pegasus Airlines – Tyrkiets næststørste flyselskab – kommer fremover i høj grad til at bestå af den moderne flytype Airbus A321neo.

Således har lavprisflyselskabet netop udvidet en eksisterende ordre på 239-sæders A321neo ved at bestille yderligere 36 fly. Pegasus Airlines er i gang med en stor flådefornyelse for at reducere CO2-emissioner og samtidig spare flybrændstof og enhedsomkostninger.

I 2012 lagde Pegasus Airlines en flyordre, der efter ændringer i 2017, 2021 og 2022 er endt med, at den nu består af i alt 114 flybestillinger. Og med den seneste ordre på 36 fly har Pegasus nu en samlet ordre på 150 fly – herunder i alt 108 Airbus A321neo. Samtlige flyleveringer forventes afsluttet ved udgangen af 2029.

Øger brug af bæredygtigt flybrændstof
Koncernchef hos Pegasus Airlines, Güliz Öztürk, fortæller, at selskabet fortsat er fuldt ud dedikeret til operationel effektivitet, økonomisk ydeevne og bæredygtighed til gavn for luftfartsindustrien og verden.

”Med disse mål for øje fortsætter vi med at arbejde flittigt og målrettet hen imod vores strategi om flådemodernisering med fokus på besparelser inden for brændstof og enhedsomkostninger samt at reducere emissionerne,” siger hun.

Flåden hos Pegasus Airlines består i øjeblikket af i alt 103 fly – herunder ni Airbus A320-200, 46 Airbus A320neo, 33 Airbus A321neo samt 15 Boeing 737-800. Flåden har en gennemsnitsalder på cirka fire og et halvt år. Flåden er dermed den yngste blandt flyselskaberne i Tyrkiet, bemærker Güliz Öztürk.

”Ud over vores flådetransformation med en ny generation af fly bevæger vi os mod dette mål (netto-nul, red.) gennem vores operationelle effektivitetsbestræbelser, øget brug af bæredygtigt flybrændstof og vores fokus på alternative energikilder.”

Mest profitable drift i verden
Pegasus Airlines vil i 2023 og fremover have som hovedmål at fastholde og fremme dets ”førende position i branchen med vores innovative, rationelle, principielle og ansvarlige tilgang”, fortæller Güliz Öztürk.

De seneste år har budt på rigtig god udvikling for Pegasus Airlines, der – ifølge koncernchefen – i 2022 opnåede den største overskudsgrad på resultatet af den primære drift, når man sammenlignet med alle flyselskaber i verden.

Overskudsgraden endte på 34,1 procent i slutningen af 2022, mens bundlinjeresultatet landede på 431 millioner euro – svarende til 3,2 milliarder kroner.

De stærke resultater har ført til, at Güliz Öztürk netop har modtaget prisen Executive Leadership: Europe ved Airline Strategy Awards-eventet i London arrangeret af FlightGlobals Airline Business. Hun modtog prisen på baggrund af en stærk ledelse af Pegasus Airlines – afspejlet i blandt andet ’imponerende økonomiske resultater og operationel effektivitet’.

 

Relaterede artikler:

Pegasus: Vi havde den mest profitable drift i verden

Tre selskaber med ruteflyvning til Antalya-provinsen

Stadig flere kvinder på topposter i luftfarten