Lavprisflyselskaberne fortsætter væksten

Norwegian og Ryanair topper med tocifrede væksttal i august måned – men også easyJet følger godt med.

Lavprisflyselskaberne fortsætter det høje vækst-tempo trods global recession og afmatning i efterspørgslen efter rejser.

Det er i hvert fald konklusionen, hvis man studerer trafiktallene for eksempelvis Ryanair og Norwegian i august måned. Det irske lavprisflyselskab toppede med en vækst på 19 % og et samlet passagertal på 6,88 mio., hvilket er ny rekord for selskabet.

Også Norwegian satte en ny rekord. Det var anden måned i træk, at selskabet nåede op over 1 mio. passager – helt nøjagtigt var der 1,007 mio passagerer ombord på Norwegians fly i august måned. En stigning på lidt mere end 150.000 i forhold til året før.

“For anden måned i træk har over en million passagerer valgt at rejse med Norwegian. Det er utrolig glædelige tal i en tid med meget hård konkurrence om flypassagererne,“ siger koncernchef Bjørn Kjos fra Norwegian.

Bjørn Kjos

Koncernchef Bjørn Kjos, Norwegian

Det næststørste europæiske lavprisflyselskab easyJet havde en lidt mere beskeden fremgang på 4,7 % for august måned, hvilket dog alligevel repræsenter ca. 215.000 passagerer.

Sammenligner man selskabernes evne til at sikre den bedste belægningsprocent vinder de to største lavprisflyselskaber klart. EasyJet havde en kabinefaktor på 91,8 % i august måned. Kabinefaktoren er udtryk for antal passagerer i forhold til udbudte flysæder.

Hos Ryanair var kabinefaktoren lidt lavere med 90 %, mens Norwegian kun formåede at få solgt 81 % af den producerede sædekapacitet. Til sammenligning havde SAS i august måned en kabinefaktor på 77,1 % trods store kapacitetsreduktioner.