En Airbus A319 fra easyJet i London Gatwick. Foto: Olivier Cleynen

Lavprisselskab aflyser 1.700 flyvninger

Udfordringer i det europæiske luftrum og med flyvelederstrejker har fået EasyJet til at aflyse 1.700 flyvninger. Beslutningen skal bidrage til at sikre stabiliteten i den planlagte trafik, lyder det.

Højsæsonen buldrer derudad, og på tværs af Europa er rejsende på vej på sommerferie. Indtil videre er der ikke opstået samme situation som sidste år, hvor en store rejselyst i kølvandet på COVID-19-pandemien førte til kaoslignende tilstande i en række lufthavne, hvor der var for få ansatte.

Der er dog fortsat udfordringer i afviklingen af flytrafikken. Det mener EasyJet i hvert fald, og derfor har lavprisselskabet valgt at aflyse 1.700 afgange, der ellers var planlagt til at finde sted i løbet af juli, august og september.

Størstedelen af flyvningerne var til eller fra London-Gatwick, hvor der i den seneste tid har været flere aflysninger. Søndag i den forgangne uge blev der eksempelvis aflyst en række flyvninger til henholdsvis Barcelona og Malaga.

Ifølge EasyJet skal justeringen af sommertrafikprogrammet ses som en forebyggende foranstaltning, der skal sikre, at flytrafikken kan afvikles stabilt i løbet af de tre kommende måneder, ligesom selskabet påpeger, at de aflyste afgange cirka svarer til det samlede antal flyvninger, som selskabet sædvanligvis foretager om dagen. Det skriver BBC.

Krig i Ukraine og strejkende flyveledere
En talsperson fra lavprisflyselskabet forklarer, at luftfartsbranchen er udfordret af, at lukningen af luftrummet over Ukraine medvirker til en overbelastning af luftrummet, hvor ‘trafikpropper’ har ført til aflyste flyvninger, mens planlagte strejker blandt flyveledere også kan påvirke flytrafikken.

”På den baggrund har vi foretaget en forebyggende tilpasning af vores trafikprogram fra Gatwick, hvorfra vi har flere daglige afgange. Det skal hjælpe os med at imødegå disse udfordringer således, at de ikke bliver til gene for vores kunder.”

De aflyste flyvninger alle har fundet sted på ruter, der beflyves med flere daglige frekvenser. Det forventes derudover, at flyselskabet fortsat vil foretage omkring 90.000 flyvninger i løbet af juli, august og september. I øjeblikket er EasyJet i færd med at tage fat i de kunder, som bliver ramt af beslutningen.

”Kunder, hvis flyvning er blevet aflyst, bliver informeret, og indtil videre er 95 procent blevet ombooket til en alternativ flyvning. Alle de rejsende får muligheden for enten at booke en anden afgang eller få deres penge tilbage,” lyder det fra talspersonen.


Relaterede artikler:

EasyJet med 15. destination fra CPH: Lissabon

EasyJet opjusterer forventningerne til 2022/23

Flyselskaber vil have fart på reformering af luftrum