Fly fra EasyJet. (Foto: EasyJet | PR)

EasyJet opjusterer forventningerne til 2022/23

Udsigten til en travl sommer har fået EasyJet til at fordoble forventningerne til årsresultatet. Det til trods for at første halvdel af regnskabsåret endte med et underskud på 3,5 milliarder kroner.

Selvom stigende priser på energi og fødevarer har presset mange familiers økonomi, er der nu kommet endnu en melding, som peger i retning af, at kunderne fortsat prioriterer flyrejser og ferier på trods af de økonomiske omstændigheder.

Denne gang er det, det britiske lavprisselskab EasyJet, der kan berette om stor efterspørgsel på flybilletter. Det sker i forbindelse med, at flyselskabet har offentliggjort en børsmeddelelse med nøgletallene for den første halvdel af det igangværende regnskabsår.

Heri lyder det, at EasyJet lander et underskud på 415 millioner pund (3,5 milliarder kroner) før skat i første halvår, hvilket dog er bedre end samme periode for et år siden, da flyselskabet på daværende tidspunkt havde et negativt resultat på 545 millioner pund (4,6 milliarder kroner) på bundlinjen.

Forventer 2,2 milliarder kroner
Uagtet at resultatet for den første halvdel af regnskabsåret skal skrives med rødt blæk, har EasyJet alligevel valgt at skrue forventningerne til hele det nuværende regnskabsår op som følge af den efterspørgsel, som selskabet oplever.

I januar offentliggjorde selskabet en forventning, der lød på, at man ventede at ville have tjent 126 millioner pund, hvilket svarer til lidt over en milliard kroner, når regnskabsåret er tilendebragt ved udgangen af september.

Nu er ambitionerne for året dog mere end fordoblet, og EasyJet har opjusteret den gældende forventning således, at man nu påregner at lande et samlet resultat på 260 millioner pund (2,2 milliarder kroner) før skat.

Oplever rejselyst blandt kunderne
Johan Lundgren, der er koncernchef i EasyJet, forklarer, at det blandt andet er efterspørgslen på flybilletter til højsæsonen i år, som har ansporet selskabet til at øge forventningerne til årets samlede resultat.

”Efterspørgslen efter EasyJets flyvninger og rejser har udviklet sig positivt i det forgange halve år, hvilket har resulteret i, at vi opjusterer forventningerne til årsresultatet med mere end 120 millioner pund (en milliard kroner) og venter at øge omsætningen med en milliard pund (8,4 milliarder kroner) i forhold til seneste regnskabsår.”

“Vi oplever en stabil og stærk mængde bookinger til den kommende sommer, og vi kan konstatere, at kunderne fortsat prioriterer at komme ud at rejse.”


Relaterede artikler:

Endnu et flyselskab sætter salgsrekord

EasyJet tager ny Berlin-hangar i brug

Underskud på 1,5 mia. kroner trods rekordsommer