Airbus A321-200 fra WOW air.

Lavprisselskaber har kig på Israel

Tel Aviv kan snart blive islandske WOW Airs første destination i Mellemøsten, mens Ryanair pønser på at etablere base i en ny lufthavn tæt på Det Røde Hav.

Det islandske lavprisselskab WOW Air kan meget vel snart få sin første rute til Mellemøsten. Selskabet har nemlig søgt de israelske myndigheder om lov til at flyve seks gange om ugen mellem Reykjavik på Island og Israels største by, Tel Aviv. Hvis ansøgningen går igennem, så vil WOW Air starte ruten op i juni i år.

Islændinge og israelere kan naturligvis bruge ruten til at besøge hinandens lande. Men for WOW Air handler det primært om at få foden indenfor på markedet for flyrejser mellem Israel og USA. WOW Air har nemlig flyforbindelser videre fra Island til indtil videre ni byer i USA og Canada. Desuden har selskabet ruter fra Island til 22 destinationer i Europa – og måske snart også én i Mellemøsten.

Israelske El Al samt Air Canada og de amerikanske selskaber Delta Air Lines og United flyver direkte mellem Tel Aviv og byer i Nordamerika, mens adskillige europæiske flyselskaber gør det muligt at tage turen via deres knudepunkter i Europa. Et af de selskaber er Norwegian, der blandt andet flyver mellem Tel Aviv og København.

Ud til Det Røde Hav
Et andet selskab, som også har fået øjnene op for mulighederne i Israel er det irske lavprisselskab Ryanair, der til marts åbner sin første rute til Tel Aviv fra Pafos på Cypern, hvor selskabet har haft en base siden 2012. Desuden har Ryanair siden november 2015 haft fire ruter fra Bratislava, Budapest, Kaunas og Kraków til Ovda-lufthavnen omkring 60 kilometer nord for badebyen Eilat i det sydligste Israel. Byen ligger ud til Det Røde Hav side om side med den jordanske by Aqaba.

Til april åbner den nye Eilat Ilan and Assaf Ramon International Airport 18 kilometer nord for byen til erstatning for Ovda-lufthavnen, der går tilbage til at være en ren militær lufthavn. Ryanair har annonceret, at de agter at åbne en decideret base i den nye lufthavn.

Foruden Ovda og Ramon-lufthavnene, så har Eilat også en mindre lufthavn i centrum af byen. Den bruges dog kun til indenrigsflyvning og skal efter planen lukke når Ramon-lufthavnen åbner.

 

Relaterede artikler:

Dublin er favorit til ny WOW air-base

WOW air overvejer Asien-ruter

Jordanere åbner CPH-rute

SAS lukker rute til Tel Aviv