LEVEL Airbus A330-200 (Foto: LEVEL)

LEVEL France lukker ned

IAG-datterselskabet LEVEL France, der specialiserer sig i langdistanceflyvninger, lukker inden for få uger som følge af coronakrisen, rapporterer spansk medie.

Endnu et af datterselskaberne i International Airlines Group (IAG) er på vej til at afslutte sine operationer.

For mindre end en måned siden anmodede LEVEL Europe om konkursbeskyttelse som følge af coronakrisen, og nu vil flyene fra luftfartkoncernens franske langdistanceflyselskab også snart blive sat på jorden.

Således overvejer IAG at lukke LEVEL France, der specialiserer sig i lavprisflyvninger fra basen i Paris Orly. Det skriver det spanske medie El Pais. Koncernen er i gang med at gennemføre omkostningsbesparelser, der ligeledes inkluderer reduktion af flåden i Iberia og British Airways. Og nu ser alt ud til, at LEVEL France også bliver offer for besparelserne.

Samme medie skriver, at beslutningen ser ud til at være truffet. LEVEL France er tabsgivende, og selskabet lukker i løbet af de kommende uger efter en hård periode med lav efterspørgsel under coronakrisen. Først skal der dog føres forhandlinger med de fagforeninger, der repræsenterer de ansatte. De forventes at begynde 15. juli.

Spansk LEVEL-selskab holdes flyvende
LEVEL France var oprindeligt et brand under British Airways kendt som OpenSkies. Det blev lanceret i 2008 i et forsøg på at aflaste British Airways’ afhængighed af travle London Heathrow. OpenSkies fløj i begyndelsen med Boeing 757 og senere Boeing 767 fra Paris og Amsterdam til New York og Washington, men senere var der kun en rute fra Paris Orly til New York-Newark.

I september 2018 blev OpenSkies lukket ned, og selskabets driftstilladelse blev overdraget til LEVEL France, der begyndte sine operationer med to helt nye Airbus A330-200 fra Paris Orly.

Når LEVEL Europe og LEVEL France efter alt at dømme er fortid inden længe, er der kun LEVEL Spain tilbage i dette IAG-brand. LEVEL Spain blev oprettet i juni 2017 og flyver fra Barcelona til blandt andet Los Angeles, San Francisco, Boston og Buenos Aires.

Der er angiveligt ikke noget, der tyder på, at LEVEL Spain også skal lukkes. Selskabet er relativt rentabelt og har begrænset konkurrence på sine ruter.

Opgav rute til CPH
Flyene hos LEVEL Europe blev sat på jorden, da selskabet anmodede om konkursbeskyttelse i juni. Det østrigske IAG-lavprisflyselskab opererede en flåde på seks fly – herunder fire Airbus A321-200 og to Airbus A320-200 fra baser i Wien-lufthavnen og Amsterdam Schiphol.

LEVEL Europe blev etableret i 2017 under navnet Anisec Luftfahrt som et datterselskab af det spanske lavprisflyselskab Vueling.

I marts sidste år åbnede LEVEL Europe en rute fra Wien til Københavns Lufthavn, men selskabet måtte dog lukke den igen få måneder senere. Konkurrencen med Austrian Airlines og Lauda på ruten var tilsyneladende blevet for hård.

 

Relaterede artikler:

IAG-selskab søger om konkursbeskyttelse

Første LEVEL-flyvning fra Paris

LEVEL opgiver rute til København