Airbus A321 fra LEVEL ved indflyvning til Københavns Lufthavn. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

LEVEL opgiver rute til København

Det blev et kort visit i CPH for det virtuelle IAG-lavprisflyselskab LEVEL, der i midten af juni stopper med at flyve mellem Wien og København.

I begyndelsen af januar kunne IAG-lavprisflyselskabet LEVEL offentliggøre en ny rute fra Wien til København som en del af sommerens trafikprogram med opstart den 31. marts.

LEVEL, der benytter Vuelings østrigske datterselskab, Anisec Luftfahrt som underleverandør, havde planlagt seks ugentlige afgange med Airbus A321-200, der har plads til 210 passagerer.

Men allerede nu står det klart, at konkurrencen på ruten tilsyneladende har været for hård. Således flyver LEVEL ifølge selskabets tidtabel sidste gang den 14. juni fra København til Wien, når A321-flyet med rutenummer VK1021 kl. 16.05 letter fra Københavns Lufthavn.

Dermed blev det blot til 76 dage på den konkurrenceudsatte rute, der i sommertrafikprogrammet 2018 havde 198.922 passagerer med Austrian Airlines.

Overkapacitet på ruten
Kort tid efter, at LEVEL annoncerede sin entré på Wien-rute, valgte Austrian at opjustere med fire ekstra ugentlige afgange fra den 1. maj. Sammen med Laudas fire ugentlige afgange var der således tale om en udbudt sædekapacitet, der var næsten dobbelt så stor som passagertallet det foregående år, og derfor var det også forudset, at et af de nye selskaber måtte trække sig.

Lauda åbnede fra Wien til København med fire ugentlige afgange ved starten af vintertrafikprogrammet den 28. oktober, og det har indtil videre vist sig at være en holdbar beslutning.

I april måned i år var der 42.983 rejsende mellem København og Wien, hvilket var 40,1 procent flere end samme måned sidste år og første måned med tre operatører på ruten.

Det skal sættes op imod en samlet vækst på 20,4 procent i vintertrafikprogrammet fra slutningen af oktober sidste år  til udgangen af marts i år. Her rejste 171.479 passagerer på ruten mellem København og Wien betjent af Austrian og Lauda mod 142.313 i samme periode i 2017/18.

 

Relaterede artikler

Austrian gør klar til priskrig på København-rute

IAG-lavprisflyselskab på vej til København

LEVEL holder et fint niveau