En Airbus A330-200 fra IAG's lavprisflyselskab LEVEL. Foto: LEVEL

Første LEVEL-flyvning fra Paris

LEVEL gennemførte mandag den første flyvning fra Paris Orly, hvorfra lavprisflyselskabet har planer om at ekspandere yderligere.

Endnu flere langdistanceruter baseret på lavpris er tilføjet det europæiske rutenetværk.

Det nye spanske lavprisflyselskab, LEVEL, der hører under International Airlines Group (IAG), foretog mandag den først flyvning nogensinde fra Paris Orly. Destinationen var Montreal på den canadiske østkyst, og flyet landede klokken 21.30 lokal tid med over 300 passagerer om bord.

Ruten bliver betjent med en helt ny Airbus A330-200, og der vil være tre ugentlige rotationer mellem de to storbyer.

LEVEL-succes
I løbet af 2018 vil i alt to helt nye Airbus A330-200-fly få base i Paris Orly, og de vil få plads til 293 passagerer på økonomiklasse og 21 på premiumklasse. Foruden ruten til Montreal vil LEVEL fra i dag også operere fire gange ugentligt på en rute fra Paris Orly til den caribiske ø Guadeloupe. Lavprisflyselskabet vil desuden også operere til Martinique og New York-Newark.

Et tredje A330-fly vil blive tilføjet Paris-basen i 2019, hvilket vil åbne op for yderligere ruter fra den franske hovedstad.

”Vi er glade for at begynde at flyve fra vores anden europæiske by. LEVEL gør det rigtig godt og er forud for vores forventninger på alle markeder. Vi vil fortsat investere i LEVEL og er forpligtet til at accelerere væksten,” siger Willie Walsh, koncernchef i IAG.

I sidste uge lancerede IAG også sine kortdistanceplaner for Østrig. Herfra vil der fra den 17. juli 2018 være afgange fra Wien til 14 europæiske destinationer, og ruterne vil blive opereret med fire nye Airbus A321.

Begyndte i Barcelona
LEVEL begyndte i juni sidste år sit eventyr med ruter fra Barcelona El Prat. I øjeblikket flyver lavprisflyselskabet til Buenos Aires, San Francisco og Boston. Herudover er der en sommerrute til Los Angeles. En tredje Airbus A330-200 vil ankomme til Barcelona i september, og i 2019 vil et fjerde fly blive tilføjet.

Passagerer hos LEVEL har mulighed for at bruge den såkaldte Pair & Pay-teknologi. Det foregår ved, at man kan tilslutte sin mobiltelefon til sin personlige touch-skærm i ryglænet foran. Herefter kan man blandt andet købe mad, drikkevarer, WiFi-adgang, hovedtelefoner eller toldfrie produkter.

LEVEL er IAG’s konkurrent til lavprisflyselskabet Norwegian, der også opererer på flere langdistanceruter fra europæiske lufthavne.

IAG ejer med LEVEL i alt fem større flyselskaber. Foruden det nye spanske selskab råder luftfartsgruppen også over Aer Lingus, British Airways, Iberia og Vueling.

 

Relaterede artikler:

LEVEL skal afløse OpenSkies i Paris

Level vil stoppe Norwegian

IAG-selskab vil fortsætte i Norwegians fodspor

IAG sætter hårdt ind mod Norwegian

IAG starter nyt østrigsk lavprisflyselskab