LOT åbner Los Angeles-rute

SAS og Norwegian får konkurrence på flyvningerne mellem Østersøregionen og USA’s vestkyst når LOT næste år åbner ny Los Angeles-rute.

SAS får næste år øget konkurrence på flyvningerne mellem Østersøregionen og USA’s vestkyst. Det sker når polske LOT i starten af april åbner sin nye rute mellem Warszawa og Los Angeles. Ruten vil blive betjent fire gange om ugen med det polske flyselskabs nye Boeing 787 Dreamliner-fly.

Ruten bliver den første direkte forbindelse mellem Polen og den amerikanske vestkyst. I dag er SAS’ ruter fra København til San Francisco og fra Stockholm Arlanda til Los Angeles samt Norwegians ruter til Oakland og Los Angeles blandt de bedste onestop-forbindelser.

“Jeg er sikker på, at Californien ikke kun er en perfekt feriedestination, men også et forretningsknudepunkt, der støt har fået større betydning. På den anden side er der mange mennesker, der bor i nærheden af Los Angeles, der kommer fra Central- og Østeuropa, samt personer med aktiviteter i Europa. Jeg har gode nyheder til dem. De skal ikke længere skifte fly ved overfyldte vesteuropæiske trafikknudepunkter,” siger Rafał Milczarski, direktør for LOT.

Udfordret af Austrian
Flyvningerne på mandage, tirsdage, fredage og lørdage vil tage mindre end 12 timer og bliver den hurtigste forbindelse mellem USA’s vestkyst og store dele af Øst- og Centraleuropa. Ruten vil dog uden tvivl blive udfordret af Austrian Airlines’ nye Los Angeles-rute fra Wien, som også indvies til april næste år. Austrian Airlines har traditionelt haft et finmasket rutenetværk i Østeuropa.

Los Angeles bliver den ottende langdistancedestination i LOT’ rutenetværk og den femte destination i Nordamerika. Annonceringen af den nye rute til vestkysten af USA er anden fase af LOT’s vækststrategi, der skal gøre selskabet rentabelt. Alene i 2016 har LOT annonceret og lanceret 24 nye ruter. Her i blandt forbindelsen til New Yorks Newark-lufthavnen, som LOT løftede sløret for tidligere i denne uge, samt ruten til Sydkoreas hovedstad Seoul, som selskabet indvier den 17. oktober i år.

 

 

Relaterede artikler:

LOT vender tilbage til Newark med indlejet fly

LOT´s 2020-plan: Flere fly og flere destinationer

LOT åbner op til fem nye langdistanceruter

Officielt: Austrian åbner ny rute til Los Angeles