En Embraer 195 fra det polske flyselskab LOT. Foto: tjdarmstadt

LOT vil erobre Ungarn

Det polske flyselskab LOT er på fremmarch i Ungarn, hvor det senest har annonceret en ny rute fra Budapest til London City Airport.

Der er for alvor kommet medvind hos LOT, der senest har markeret sig på det ungarske marked med et par interkontinentale ruter fra Budapest.

Nu melder det polske flyselskab, at det fra den 18. februar 2019 åbner en helt ny rute fra Budapest til London City Airport i hjertet af den britiske hovedstad. Der vil være to daglige afgange, og ruten er særligt målrettet forretningsrejsende med favorable afgangstider fra begge lufthavne.

Der vil være afgang klokken 07.00 og 17.15 fra Budapest, mens returflyvningerne fra lufthavnen i Royal Docks i London er sat til klokken 09.15 og 19.30. Rejsetiden er cirka to og en halv time.

Bekvem placering
LOT har dermed indtil videre lanceret fire ruter ud af Budapest. Flyselskabet har tidligere åbnet langdistanceruter til New York-JFK og Chicago, ligesom der er åbnet en rute til Krakow i Polen.

”Ved at være et moderne og meget dynamisk voksende flyselskab i Europa, er vi er meget stolte over, at vi er i stand til at fortsætte vores udvikling i Ungarn,” siger Rafal Milczarski, koncernchef i LOT.

”Den årlige passagertrafik på ruten Budapest-London nærmer sig 1,4 millioner. London City Airport er den mest bekvemme lufthavn for de passagerer, der ønsker at nå Londons business-kvarter på korteste og mest bekvemme måde. Jeg er sikker på, at ungarske passagerer vil sætte pris på den nye rute.”

Vigtig centraleuropæisk destination
Andre flyselskaber har i forvejen ruter mellem Budapest og London-lufthavnene Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton og Southend. Den største operatør i Budapest er det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der opererer til London Luton. Lufthavnens største flyselskab var tidligere det nationale ungarske selskab Malev, der gik konkurs i 2012.

Administrerende direktør i London City Airport, Robert Sinclair, ser med glæde frem til den nye LOT-rute fra Ungarn.

“Tilføjelsen af ​​Budapest til Londons City Lufthavns rutekort viser for første gang vores vilje til at tilbyde passagererne de allerbedste forbindelser mellem London og store europæiske byer. Og en Budapest-forbindelse giver et yderligere fodfæste for turisme og handel i Centraleuropa,” siger han.

LOT har tidligere annonceret en rute fra den polske hovedstad, Warszawa, til netop London City Airport, og flyselskabet har altså set sig lun på den lille britiske hovedstadslufthavn.

Særlige fly til svær lufthavn
Den nye rute mellem Budapest og London City Airport vil blive betjent med spritnye Embraer 190 med plads til 106 passagerer. LOT har bestilt fire fly af denne type for netop at kunne betjene London City Airport, som har helt særlige landings- og startkriterier. Embraer 190 er det ene af få fly, der er godkendt til lufthavnen. LOT modtager de fire nye fly direkte fra den brasilianske flyproducent inden udgangen af 2018.

På ruterne til New York og Chicago opererer LOT med fly af typen Boeing 787 Dreamliner, og på forbindelsen til Krakow flyver en Bombardier Q400. Der er i alt 400.000 årlige passagerer på disse ruter.

LOTs hastige fremfærd i Budapest betyder, at der i øjeblikket er beskæftiget 60 ansatte i Ungarn – herunder kabinepersonale på langdistanceruterne. Inden udgangen af 2019 vil LOT have hyret yderligere 300 piloter fra Central- og Østeuropa, og nogle af dem får fast base i Ungarn. LOT åbner desuden snart en lounge for business-passagerer i Budapest-lufthavnen.

Flere flyordrer
LOT ønsker fremadrettet at være det foretrukne flyselskab i Central- og Østeuropa. Fremmarchen i Ungarn vidner om dette, og flere bestillinger af helt nye fly understøtter denne ambitiøse vision.

Ved udgangen af 2019 vil det polske flyselskab således have vokset sin flåde af Boeing 787 Dreamlinere fra 10 til 15.

”Det betyder, at flåden af langdistancefly vil være større end eksempelvis Austrian Airlines eller Eurowings i det kommende år, og sammenlignelig med blandt andre SAS og Finnair,” siger Adrian Kubicki, kommunikationsdirektør i LOT.

Herudover vil LOT øge Boeing 737 MAX 8-flåden fra fire til 12 ved udgangen af 2019, ligesom flyselskabet vil modtage yderligere seks fly af typen Embraer 195 i juli i år. LOT ejer i øjeblikket i alt 55 moderne fly.

 

Relaterede artikler:

LOT vil flyve mellem Budapest og USA

Flere Dreamlinere til LOT

Wizz Air lukker tre baser

LOT åbner 12 ugentlige flyvninger til Billund

LOT bestiller yderligere seks Boeing 737 MAX