En Embraer 195 fra det brasilianske flyselskab Azul. Foto: Joao Carlos Medau, CC 2.0

LOT vil lease op til 32 fly fra brasiliansk flyselskab

LOT har planer om at lease op mod hele 32 Embraer-fly fra det brasilianske flyselskab Azul. Dermed kan det polske selskab potentielt fordoble sin flåde af Embraer-fly.

Det brasilianske flyselskab Azul vil gerne af med en lang række Embraer 195, og i den forbindelse har selskabet blandt andet fundet en aftager i Europa.

Således har det polske flyselskab LOT og Azul lavet en ganske opsigtsvækkende aftale, der sender en lang række fly til Polen. Azul har – ifølge nyhedsbureauet Reuters – skrevet under på en hensigtserklæring med LOT om at fremlease 18 Embraer 195, mens den polske operatør har yderligere 14 fly af denne type i option.

Handlen skal dog først godkendes af LOTs bestyrelse. Tidligere har Azul sendt syv Embraer 195 til det polske flyselskab, der efter alt at dømme kan se frem til at modtage mange flere af denne flytype. Og potentielt set næsten fordoble sin flåde af Embraer-fly.

Azul har desuden planer om at lease op til 28 Embraer 195 til det amerikanske start up-selskab Breeze Aviation.

Alle Embraer 195 hos Azul skal efter planen fases ud i løbet af 2021, men flyene vil være leaset ud til forskellige flyselskaber, indtil Azuls egen leasingkontrakt med flyene udløber om fire og et halvt år.

LOT øger stor flåde af Embraer-fly
Koncernchef i Azul, John Rodgerson, siger ifølge Flight Global, at Embraer 195 har været grundstenen i flyselskabets succes. Han fortæller videre, at selskabet nu er klar til at modtage nye og større fly med bedre brændstofeffektivitet. Der er tale om Embraer 195-E2, som har 18 sæder flere end forgængeren.

”Brændstof i Brasilien er omkring 35 procent dyrere end i andre dele af verden, så det er særligt fordelagtigt for Azul at overgå til næste-generations fly så hurtigt som muligt,” siger John Rodgerson.

Azul har bestilling på 57 E195-E2, hvoraf seks er leaset, mens resten kommer direkte fra den brasilianske producent. Flytypen bruger cirka 20 procent mindre brændstof og har 15 procent lavere vedligeholdelsesomkostninger.

En del af Embraer 195-flåden hos Azul har allerede forladt flåden, og flere vil følge efter i februar. Det brasilianske flyselskab har været i dialog med LOT i de seneste tre-fire måneder, og det har altså udmøntet sig i en stor leasingkontrakt.

Indtil videre har LOT 15 Embraer 195 i sin flåde, der dermed vil vokse betragteligt med yderligere Embraer-fly i de kommende måneder. Det polske flyselskab råder i dag over i alt 35 Embraer-fly fordelt på versionerne E170, E175, E190 samt E195.

 

Relaterede artikler:

LOT modtager første Embraer 195-fly

LOT sikrer sig A320 i stedet for 737 MAX

Condor er solgt til LOT