En Airbus A320-200 fra det litauiske ACMI- og wetleasingselskab Avion Express. (Foto: Stefan Schmitz)

LOT sikrer sig A320 i stedet for 737 MAX

Det polske flyselskab LOT har wetleaset fire Airbus A320, der bliver en del af flåden fra midten af januar som erstatning for selskabets groundede Boeing 737 MAX.

Fire Airbus A320-200-fly tilgår snart flåden i LOT Polish Airlines på wetlease-kontrakter.

Det polske flyselskab har indgået sin første aftale nogensinde med ACMI- og wetleasing-selskabet Avion Express om leasing af de fire fly, der skal indgå i produktionen på grund af de fortsat groundede Boeing 737 MAX. LOT råder over fem MAX-fly med yderligere 10 i ordre.

Wetlease-aftalen løber frem til den 31. maj 2020, og de to første fly skal flyve for LOT fra den 14. januar, mens de to sidste vil påbegynde operationer for selskabet fra den 1. februar. Alle flyene vil få base i Warszawa, og de skal betjene ruter både indenrigs i Polen og til udenlandske destinationer.

I forvejen har LOT wetleaset en Airbus A320-200, og dette fly blev det første Airbus-fly i flåden hos selskabet. LOT råder normalt kun over fly fra producenterne Boeing, Bombardier og Embraer.

Leaser fra stor litauisk koncern
Avion Express wetleaser fly ud til selskaber i primært Europa, Afrika, Asien, Stillehavsområdet og Sydamerika. I løbet af i år har selskabet nået sin hidtil største flåde af fly med 22 Airbus A320-familiefly. Tidligere på året stiftede Avion Express et datterselskab med base i Malta, der også har fly af denne type.

Avia Solutions Group er moderselskab til Avion Express, og det er den største luftfartskoncern i Central- og Østeuropa med kontorer 67 forskellige steder. Avion Express har hovedkontor i den litauiske hovedstad, Vilnius.

“Vi diskuterede potentielle forretningsmuligheder med LOT i de sidste adskillige måneder, og det er godt, at disse samtaler bar frugt. LOT er en af ​​de mest erfarne og hurtigt voksende flyselskaber på det nuværende marked. Det vil være os en glæde at levere ACMI-service til dette flyselskab,” siger Darius Kajokas, administrerende direktør i Avion Express.

LOT er således den nyeste kunde til Avion Express, og det polske selskab er efterhånden blevet et af de førende flyselskaber inden for passagerruter på det central- og østeuropæiske marked. I løbet af de sidste fire år har LOT lanceret over 70 nye destinationer og købt 40 fly.

 

Relaterede artikler:

LOT lancerer sin 14. langdistancerute

Flere Dreamlinere til LOT

LOT åbner 12 ugentlige flyvninger til Billund