Bombardier Q400 fra airberlin.

Low-pass over Berlin-muren

I anledning af 25-året for Berlin-murens fald vil Airberlin tilbyde tre flyvninger over den 15 kilometer lange grænse, der vil være oplyst med lysende balloner.

Det bliver en særlig aften, når 228 flypassagerer får mulighed for at fejre 25 året for Berlin-murens fald lørdag den 8. november.

I løbet af tre timer sendes et Airberlin-fly af typen Bombardier Q400 på vingerne for at lade 76 passagerer på hver afgang betragte det betagende syn af 8.000 lysende balloner, der vil være at finde på den 15 kilometer lange strækning, hvor Berlin engang var delt i øst og vest.

Flyvningen kommer til at foregå i en højde på blot 1.000 meter, så passagererne vil få frit udsyn over det tidligere grænseområde.

De særlige rundflyvninger har fået rutenumrene AB 1989, AB 1990 og AB1991 og går i luften henholdsvis kl. 17.30, 18.30 og 19.30.Rutenumrene er inspireret af henholdsvis året for murens fald, året for genforeningen og endelig året for Airberlins relancering som tysk flyselskab.

Fejring af 35-års jubilæum
Arrangementet falder sammen med 35 året for første flyvning for flyselskabet, der tilbage i 1979 hed Air Berlin USA. I 1991, der var året efter genforeningen, blev Air Berlin USA købt af Joachim Hunhold, der var tidligere salgs- og marketingdirektør i flyselskabet LTU International. Han omstrukturerede flyselskabet til, det vi kender i dag.

“Det er fantastisk, at vi kan fejre 25-året for Berlinmurens fald samtidig med Airberlins eget 35-års jubilæum. Vi er specielt glade for at kunne være en del af festlighederne både i kraft af vores specialafgange og som uofficielt udpeget luftfartsselskab. I løbet af jubilæumsweekenden den 7. til 9. november forventer vi at transportere op mod 36.000 passagerer til Berlin. Intet andet luftfartsselskab kommer til at transportere flere passagerer til 25-års jubilæet i den tyske hovedstad,“ siger Götez Ahmelmann, der er pressetalsmand for Airberlin.

Festlighederne i Berlin vil også få et dansk islæt. Airberlin har valgt 35 ballonambassadører fra hele verden, som hver vil sende deres egen heliumfyldte ballon i luften. Som ballonambassadør er Helle Kristiansen udpeget til at repræsentere Danmark.