Air Berlin-varemærket er solgt til Marcos Rossello. (Foto: Filmbildfabrik | Shutterstock.com)

Luftfartsentreprenør køber Air Berlin-varemærke

Air Berlin-varemærket og tilhørende domænenavne er blevet solgt til et selskab, der kontrolleres af Marcos Rossello, der var stifter af og nuværende administrerende direktør for flyselskabet Sundair.

Den tyske luftfartsentreprenør, Marcos Rossello, der i 2016 grundlagde det tyske charterflyselskab Sundair, har købt varemærket Air Berlin fra konkursboet efter det tyske flyselskab.

Air Berlin, der var Tysklands næststørste flyselskab, indgav konkursbegæring den 15. august 2017, og var en af de større luftfartskonkurser i Europa i de senere år. 

Flyselskabet fik i henhold til den tyske konkurslovgivning lov til at fortsætte driften, så kuratorerne havde de bedst mulige betingelser med et fly i en reguleret drift. Fredag den 27. oktober sluttede en epoke på 38 år, da sidste fly blev sendt afsted fra München til Berlins daværende Tegel-lufthavn.

Svært at sælge varemærkerettigheder
Gennem længere tid forsøgte konkursboets kurator at finde en køber til varemærket, der havde lidt en del skade efter den massive omtale af konkursen, hvor i tusindvis af rejsende mistede deres penge.

Air Berlin-varemærket er sammen med omkring 180 andre varemærker samt i omegnen af 1.000 registrerede domænenavne er i slutningen af juni blevet solgt til en lille virksomhed, der hedder Air 41, der kontrolleres af Marcos Rossello. Det skriver det tysksprogede luftfartsmedie Aerotelegraph.com.

Ifølge et kreditorcirkulære skulle prisen være 120.190 euro, hvilket svarer til 895.000 kroner.

“Ja, vi har erhvervet varemærkerettighederne til Air Berlin. Det er dog endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med det. Der er nogle idéer. Alt er muligt,” siger Marcos Rossello til det tysksprogede medie.

Kan være nyt navn for Sundair
Hvorvidt Air Berlin-navnet fremover skal benyttes af Sundair, står hen i det uvisse. Det tyske charterflyselskab fik angiveligt sit navn efter den nordøsttyske hansestad og havneby Stralsund, hvor Sundair blev grundlagt og i dag har hovedkvarter.

Sundair beskæftiger i dag syv fly af typerne Airbus A319/A320, hvoraf fire er opereret af kroatiske Fly Air41 Airways, der har en vis navnelighed med det selskab, der har overtaget varemærkerettighederne.

De syv fly benyttes på charterflyvninger fra Berlin-Brandenburg, Kassel, Dresden, Bremen og Lübeck, primært for rejsearrangøren Schauinsland Reisen samt på ruteflyvninger til Beirut. I foråret overtog  Schauinsland Reisen aktiemajoriteten i Sundt Air og Fly Air41 Airways.

 

Relaterede artikler:

Airberlins sidste udkald

Airberlin-piloter straffes for usædvanligt farvel

Lufthansa overtager 81 fly og 3.000 airberlin-ansatte