Fathi al-Shati, koncernchef hos Libyan Airlines, er blevet kidnappet.

Luftfartsdirektør kidnappet på ottende døgn

Torsdag i sidste uge blev koncernchefen fra et arabisk flyselskab kidnappet af bevæbnede mænd på vej hjem fra selskabets hovedkontor.

En kidnapning truer i disse dage med at sætte en stopper for operationerne hos Libyan Airlines. Selskabets koncernchef Fahti al-Shatti blev torsdag i sidste uge kidnappet af bevæbnede mænd, da han i sin bil var på vej fra selskabets hovedkontor i Mitiga International Airport i Tripoli for at køre til sit hjem. Siden har ingen hørt fra hverken luftfartsdirektøren eller kidnapperne.

Kidnapningen bekymrer naturligvis flyselskabets bestyrelse og den øvrige ledelse, og de ansatte har truet med løbende at lukke ned for driften af selskabet, hvis Fahti al-Shatti ikke bliver løsladt. Ifølge mediet Libyan Express har flyselskabet i en erklæring meddelt, at man har lavet en plan for gradvis nedlukning af aktiviteterne, og at det i sidste ende vil føre til, at alle aktiviteter i selskabet indstilles.

Det kan allerede ske fra den kommende weekend og kan medføre betydelig skade for Libyens civile luftfartssektor.

Ifølge erklæringen fra flyselskabet er alle sikkerhedsafdelinger i den libyske hovedstad indirekte ansvarlige for kidnapningen af flyselskabets topchef, da man angiveligt ikke har været dygtige nok til at beskytte de ansatte chefer og deres hjem.

Fahti al-Shatti blev udnævnt som koncernchef for Libyan Airlines for blot fem måneder siden.

Det libyske flyselskab råder i dag over 19 fly, hvoraf blot syv er i drift. Der er tale om tre A320-200, tre A330-200 samt et Bombardier CRJ200-fly. Libyan Airlines har i øvrigt afgivet ordre på seks Airbus A350-900 fly til levering i 2017.

Ustabilitet og interne stridigheder
Libyen har siden Muammar Gadaffis fald i 2011 gennemlevet en lang periode med ustabilitet og interne stridigheder. Selvom der blev afholdt nationale parlamentsvalg i juni 2014, har situationen udviklet sig ugunstigt med politisk splittelse og vold mellem rivaliserende regeringer og parlamenter i Tripoli og Tobruk.

Landet plages nu af terror og vold udøvet af Islamisk Stat og andre ekstremistiske kræfter.

 

Relaterede artikler:

Passagerfly ødelagt efter granatangreb

Air France medvirker til genetablering af libysk luftfart

Libyen bliver fremtidens charterdestination

Flyselskaber vender tilbage til Libyen