Koncernchef Carsten Spohr fra Lufthansa Group. (Foto: Lufthansa | PR)

Lufthansa-chef: Flykaos kan blive værre

Koncernchef Carsten Spohr fra Lufthansa Gruppen, adresserer i et brev til koncernens kunder de store kapacitetsudfordringer i luftfarten. “Situationen vil næppe bliver bedre på kort sigt,” lyder det.

Lufthansa Gruppen har ligesom SAS og andre større flyselskaber været nødt til at skære i trafikprogrammet i de kommende måneder. Genopretningen af luftfarten efter coronapandemien har skabt flaskehalse i hele værdikæden, og det har skabt betydelige operationelle udfordringer.

I et brev til koncernens kunder, der blev udsendt tirsdag i denne uge, forklarer koncernchef Carsten Spohr, at den nuværende ketchupeffekt påvirker det produkt, som man i øjeblikket leverer til kunderne. da genopretningen fra næsten nul til 90 procent ikke sker med den pålidelighed, robusthed og punktlighed, som kunne være ønsket.

“Vi kan kun undskylde over for dig og vil gerne være helt ærlige: I de næste par uger, med yderligere stigninger i passagertallet, hvad enten det er på ferie eller forretningsrejser, vil situationen næppe blive bedre på kort sigt. Der mangler stadig for mange medarbejdere og ressourcer, ikke kun hos vores infrastrukturpartnere, men også i nogle områder i vores virksomhed,” skriver Carsten Spohr i brevet.

Koncernchefen mener, at det først bliver i den kommende vinter, at der kommer mere stabilitet i operationerne.

Et stigende antal aflysninger
I Lufthansa Gruppen indgår flyselskaberne Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa og SWISS. Her har de to sidstnævnte selskaber i flere omgange tyndet ud i sommerens trafikprogram for at sikre mere stabilitet og samtidig tilpasse den udbudte kapacitet i forhold til, hvad der reelt er ressourcer til at gennemføre.

For et par uger siden meddelte Lufthansa, at man ville aflyse 900 flyvninger i juli på fredage, lørdage og søndage primært på tyske og europæiske ruter fra de to trafikknudepunkter i Frankfurt og München. Aflysningerne i juli svarer til fem procent af den planlagte weekendkapacitet.

I sidste uge valgte Lufthansa at aflyse yderligere 2.200 afgange fra Frankfurt og München i løbet af sommeren, og fra den 1. august og indtil udgangen af oktober vil SWISS aflyse 676 af i alt 31.414 flyvninger. Det svarer til omkring to procent af det nuværende sommertrafikprogram, der allerede er blevet tilpasset én gang.

SWISS angiver flaskehalse i værdikæden sammen med stigende COVID-smitte i flere europæiske lande som de direkte årsager til aflysningerne.

 

Relaterede artikler:

Op imod 100 aflysninger i første skoleferieweekend

Lufthansa tvinges også til aflysninger

SAS: “Uden fly kan vi ikke flyve”