Lufthansa Boeing 747-400 (Foto: Lufthansa)

Lufthansa får millionbøde for ulovlige flyvninger til USA

De amerikanske luftfartsmyndigheder har rejst et bødekrav mod Lufthansa på 6,4 millioner dollar efter brud på regler.

Flyselskabet Lufthansa står til at skulle betale en bøde på 6,4 millioner dollar – svarende til over 43 millioner kroner – til de amerikanske luftfartsmyndigheder Federal Aviation Administration (FAA).

FAA beskylder det tyske flyselskab for at have foretaget næsten 900 flyvninger til og fra San Diego og Philadelphia uden at have de nødvendige tilladelser.

FAA: Lufthansa fløj bevidst ulovligt
I henhold til amerikanske regler skal udenlandske flyselskaber, der opererer i USA, afgive detaljerede oplysninger om deres drift og følge bestemte procedurer.

Ifølge FAA har Lufthansa ikke haft de nødvendige tilladelser til at flyve til og fra San Diego og Philadelphia på det tidspunkt, som bødekravet omhandler, men på trods af de manglende tilladelser fløj flyselskabet bevidst til de to byer, hævder FAA.

FAA siger i en pressemeddelelse at Lufthansa mellem 22. marts 2018 og 27. maj 2019 gennemførte cirka 600 flyvninger med Airbus 340-fly fra Frankfurt til San Diego og retur. Mellem 28. oktober 2018 og 10. april 2019 fløj Lufthansa ifølge de amerikanske myndigheder 292 flyvninger med Airbus 330-300 og Boeing 747-400-fly fra Frankfurt til Philadelphia og retur.

Mulighed for lavere bøde
Lufthansa har 30 dage til at reagere på bødekravet fra FAA. Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg lykkes det ofte flyselskaber og andre virksomheder at forhandle sig til lavere bøder, efter at FAA har indgivet civile søgsmål.

”Lufthansa samarbejder fuldt ud med FAA om denne sag og vil drøfte de lovgivningsmæssige spørgsmål, som sagen omhandler, med administrationen,” skriver FAA i en e-mail til Bloomberg.

FAA understreger, at hverken flysikkerhed eller security-forhold blev kompromitteret ved Lufthansa-flyvningerne.

Lufthansa flyver i øjeblikket fem gange om ugen fra Frankfurt til San Diego med Airbus A340-300 og dagligt mellem Frankfurt og Philadelphia med Boeing 747-400.

Det tyske selskab flyver direkte fra Frankfurt og München til over 20 destinationer i USA.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa i amerikansk storoffensiv

Lufthansa åbner USA-rute fra Berlin

SAS og Lufthansa aflyser USA-samarbejde