Lufthansa Airbus A350-900 i München Lufthavn. (Foto: Alex Tino Friedel ATF Pictures/Lufthansa PR)

Lufthansa i amerikansk storoffensiv

Lufthansa og Eurowings åbner i næste års sommertrafikprogram tilsammen seks nye USA-ruter, og herudover kommer en ny rute fra München til Bangalore.

I begyndelsen af 2020 får Lufthansa leveret yderligere to Airbus A350-langdistancefly, og de får begge base i München Lufthavn. Dermed vil det tyske Star Alliance-selskab have i alt 17 fly af denne type i det store sydtyske hub.

Den øgede flykapacitet giver mulighed for at åbne nye ruter, og derfor kan Lufthansa præsentere Seattle, Detroit og Bangalore som nye ruter fra München i sommertrafikprogrammet i 2020.

Der indledes med fem ugentlige flyvninger til Bangalore fra den 31. marts 2020, hvorefter Detroit kommer på rutekortet den 4. naj. Også på denne rute vil Lufthansa flyve fem gange ugentligt med A350-900. Endelig vil Lufthansa fra den 1. juni næste år flyve seks gange om ugen fra München til Seattle.

“Lufthansa-koncernen øger sit engagement i München-knudepunktet markant og fortsætter sin ekspansion til et hub i  Asien med tilføjelsen af ​​Bangalore. Samtidig er Lufthansa-koncernen en af ​​Europas største udbydere af ferierejser. Specielt efterspørgslen på dette område stiger kraftigt. Vi vil derfor udvide vores langdistanceprogram fra München og Frankfurt i samarbejde med Eurowings ud over de tilbud, der allerede er planlagt til efteråret 2019,” udtaler Harry Hohmeister, der er kommerciel direktør med ansvaret for koncernens netværksselskaber.

Fire nye USA-ruter hos Eurowings
Det er ikke alene Lufthansa, der kommer til at ekspandere. Søsterselskabet Eurowings, hvis langruteaktiviteter er flyttet ind i netværksdivisionen, kommer til at åbne nye ruter til Las Vegas, Orlando, Phoenix og Anchorage.

Fra München vil Eurowings flyve to gange om ugen til Las Vegas fra den 6. april, og dagen efter åbnes en rute til Orlando med tre ugentlige afgange. Fra Frankfurt Lufthavn åbner Eurowings den 29. april en rute til Phoenix i den amerikanske delstat Arizona. Her bliver der fem ugentlige flyvninger, mens Anchorage bliver ny Eurowings-destination fra den 1. juni næste år, når der tre gange om ugen sendes fly afsted fra Frankfurt.

De nye Eurowings-ruter vil blive betjent med Airbus A330 med op til 270 passagerer og vil blive udbudt til salg i et tæt samarbejde med Lufthansa.

“Med de nye sommerdestinationer i 2020 fra München og Frankfurt demonstrerer vi endnu en gang, hvordan vi kombinerer styrken af ​​de to flyselskaber til gavn for vores kunder; med et produktsortiment skræddersyet til feriegæster og familier og med en frisk, moderne og innovativt on-board-produkt fra Eurowings – understøttet af Lufthansas marketing- og salgsstyrke,” siger Thorsten Dirks, der er koncernchef hos Eurowings.

 

Relaterede artikler:

Eurowings skal ikke sælge langdistanceflyvninger

Eurowings åbner langdistanceruter fra Frankfurt

Lufthansa øger sin Asien-trafik fra München