Kabineansat ved Lufthansa. (Foto: Lufthansa | PR)

Lufthansa forbereder 20.000 nyansættelser

En rekrutteringskampagne skal bidrage til, at Lufthansa-koncernen får udvidet medarbejderstaben med 20.000 nye ansatte, der skal varetage 45 forskellige typer stillinger.

I løbet af i år er travlheden i luftfartsbranchen for alvor vendt tilbage efter den lange periode, hvor COVID-19-pandemien lagde forhindringer i vejen, men det kræver arbejdskraft at indhente den vækst, der er blevet tabt de seneste år.

I 2022 har Lufthansa-koncernen allerede ansat flere tusinde nye medarbejdere, men der er fortsat behov for flere, og derfor lancerer virksomheden i denne uge en stor kampagne, hvor målet er at nå op på 20.000 nye ansatte inden for en bred vifte af fagområder.

Lufthansa Group oplyser, at kampagnen vil fokusere på at skaffe nyt personale i Tyskland, og i det ærinde vil man benytte en række forskellige kanaler. Der vil både blive gjort opmærksom på jobmulighederne i printannoncer i eksempelvis aviser, i radioen samt på både online- og sociale medier.

Søger til 45 slags stillinger
Den tyske luftfartskoncern søger medarbejdere, der skal arbejde på Lufthansas faciliteter i Frankfurt, München, Zürich, Wien samt Bruxelles. Derudover leder man også efter nye folk til Lufthansa Technik i Hamborg og Eurowings Group.

Det er en bred portefølje af potentielle medarbejdere, som Lufthansa vil forsøge at komme i kontakt med via den nye rekrutteringskampagne, da der søges ansatte til 45 forskellige slags stillinger.

Det er dog især medarbejdere med en teknisk baggrund, IT-specialister, advokater, piloter samt både mandlige og kvindelige kabineansatte, som koncernen er på udkig efter. Yderligere er der også oprettet en række lærepladser, ligesom koncernen ligeledes tilbyder unge muligheden for at få en læreplads eller tage et såkaldt dobbeltstudie, hvor de både får praktisk erfaring og teoretisk viden på samme tid.

Nye medarbejdere skal sikre topposition
Udover den rekruttering, der vil finde sted via diverse mediekanaler, inviterer Lufthansa-koncernen også interesserede på besøgsdage i selskabets hubs i Frankfurt og München, hvor det er muligt at indgå aftaler om ansættelser på dagen.

Michael Niggemann, der er HR-direktør hos Lufthansa Group, fortæller, at de mange ansættelser bunder i, at man har travlt, og derudover fremhæver han, at der er behov for flere medarbejdere, hvis koncernen skal holde sig et skridt foran konkurrenterne.

”Vi sender et tydeligt signal om, at Lufthansa-koncernen har store ambitioner for fremtiden. Hvis vi skal være i toppen af branchen, har vi et behov for engagerede og motiverede medarbejdere til at varetage en bred vifte af opgaver og udfordringer, og samtidig har de ledige jobs hos virksomhederne i koncernen fremtidsperspektiver for de ansatte.”


Relaterede artikler:

Lufthansa hæver piloters månedsløn

Lønstigninger på op til 19 procent i Lufthansa

Lufthansa vinder på fragt og taber på passagerer