Airbus A320neo fra Lufthansa. (Foto: Lufthansa | PR)

Lufthansa garanterer hjemflyvning

Lufthansa tilbyder sammen med datterselskaberne SWISS og Austrian en garanti for hjemflyvning fra alle europæiske destinationer – om nødvendigt på særlige evakueringsfly.

Med virkning fra den 15. juni har Tyskland ophævet advarslen til tyske statsborgere om at rejse til EU-landene samt Storbritannien, Island, Norge, Liechtenstein og Schweiz.

Dermed er rejsereglerne på plads, så tyskerne frit kan rejse rundt i Europa i løbet af sommeren. Men rejseregler gør det ikke alene. Forbrugertilliden er mindst ligeså afgørende, og her har Lufthansa og datterselskaberne SWISS og Austrian Airlines valgt at tage særlige metoder i brug for at få motiveret kunderne til at komme tilbage i flyene.

Mange er angiveligt bange for nye smitteudbrud på destinationen med nedlukninger til følge, og den tyske udenrigsminister har blandt andet udtalt, at man ikke ønsker at foretage en ny aktion med hjemhentning af tyske statsborgere fra alle dele af verden.

Garanterer hjemflyvning
Derfor har Lufthansa, SWISS og Austrian netop lanceret en særlig hjemflyvningsgaranti fra alle europæiske destinationer. Garantien gælder for alle passagerer uanset billetpris og serviceklasse. Passagererne bliver garanteret en hjemtransport til Tyskland, Østrig eller Schweiz med et af koncernens flyselskaber – og om nødvendigt på særlige evakueringsflyvninger.

Herudover vil rejsende på Economy Classic og Business Saver-billetter få tilbudt en særlig pakke i samarbejde med forsikringsselskabet AXA Partners. Det betyder, at rejsende, der ikke får tilladelse til at rejse ind i det pågældende land på grund af for høj kropstemperatur vil få dækket omkostningerne.

Det samme vil være gældende, hvis man kommer i karantæne på destinationen som følge af et smitteudbrud. Så vil det være muligt at få dækket hotelomkostninger, ligesom der bliver adgang til en telefonisk lægekonsultation samt at kunne tale med en tysktalende læge via et videoopkald.

Hurtigt hjem
For rejsende på Economy Flex og Business Flex, der er de dyreste billetter, er der en særlig “Bring me Home Now”-mulighed, hvor man bliver garanteret hjemflyvning på det første ledige fly hos Lufthansa-koncernens selskaber.

Her vil der ikke blive skelet til eventuelle prisdifferencer. De rejsende kommer hjem så hurtigt som muligt uanset tilgængelig serviceklasse.

“Vi har talt med mange kunder i de seneste uger for bedre at forstå behovene, men også bekymring omkring rejser i tider med corona. Med dette nye og hidtil unikke tilbud, ønsker vi at hjælpe med til at sikre, at vores gæster kan tilbringe deres sommerferie i Europa så ubekymret som muligt,”, siger Christina Foerster, der er direktør for kunder og CSR i Lufthansa-koncernen.

Det særlige tilbud fra Lufthansa er tilgængeligt for billetter solgt fra den 25. juni og frem til den 31. august via direkte salgskanaler i Lufthansa-koncernens hjemmemarkeder i Tyskland, Østrig og Schweiz. Produktet vil således også være gyldigt for danskere, der rejser med Lufthansa fra Hamborg. Dækningen gælder for alle rejser, der afsluttes seneste den 31. januar 2021.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa sætter fart på genopretningen

Lufthansa grounder A340´ere i op til 18 måneder

Lufthansa: Vi bliver mindre efter coronakrisen