Lufthansas nye faciliteter til Covid-19-lyntest. Foto: Lufthansa

Lufthansa klar med coronafri flyvninger fra Hamborg

Lufthansa og Austrian Airlines gør test for coronavirus obligatorisk på udvalgte afgange fra Hamborg Lufthavn og tilbyder gratis lyntest lufthavnen.

Hamborg Lufthavn bliver den kommende tid centrum for et forsøg, hvor Lufthansa og Austrian Airlines vil tilbyde gratis lyntest for coronavirus for alle passagerer på udvalgte flyvninger.

Kun de passagerer, som tester negativ, får lov at komme ombord på flyet, og dermed kan de to flyselskaber tilbyde ”coronafri” flyvninger til og fra Hamborg.

Forsøget begynder torsdag den 12. november, hvor passagerer på to daglige forbindelser på Lufthansa-ruten mellem Hamborg og München vil blive tilbudt en coronalyntest før afgang. Passagerer, der ikke ønsker at blive testet, vil Lufthansa overføre til en alternativ afgang uden ekstra omkostninger.

På samme måde vil det også blive obligatorisk for Austrian Airlines-passagerer på udvalgte afgange på ruten mellem Hamborg og Wien at blive testet for coronavirus inden afgang. Alternativt kan passagerer fremvise en coronatest, som ikke må være mere end 48 timer gammel.

Nyt testcenter i lufthavnen
Lufthansa-gruppen har indrettet et nyt testcenter i Hamborg Lufthavn i samarbejde bioteknologivirksomheden Centogene og Medicover-koncernen. Når testen er gennemført, modtager passagererne deres testresultater inden for 10 til 60 minutter.

Austrian Airlines indledte allerede 23. oktober et forsøg med gratis, frivillige coronalyntests for passagerer på udvalgte afgange mellem Wien og Berlin, og det er dette forsøg, som nu udvides og forlænges.

“Med vores teststrategi forfølger vi målet om at bruge de opnåede data til at få vigtig indsigt i brugen af ​​hurtige tests. Vellykkede test af hele flyvninger kan være nøglen til at genstarte den internationale flytrafik,” siger Christina Foerster, kundedirektør i Lufthansa-gruppen.

Obligatorisk test
Mens det var under den første fase af forsøget i Wien Lufthavn var frivilligt for passagererne, om de ville tage en test, bliver det nu obligatorisk at blive testet inden afgang på de pågældende flyvninger.

”Cirka 25 procent af passagererne meldte sig frivilligt til at få taget en test i den første fase af forsøget,” fortæller Austrian Airlines’ driftsdirektør Jens Ritter.

”Vores mål er at gøre karantænerestriktioner unødvendige i fremtiden på grundlag af en sofistikeret teststrategi. Obligatoriske tests er et yderligere skridt på denne vej,” siger Jens Ritter.

Indtil udgangen af november
På mellemlang sigt håber Lufthansa-gruppen, at brugen af ​​coronalyntest i lufthavnene vil medføre, at de mange rejserestriktioner i Europa vil kunne løsnes.

Forsøget i Hamborg Lufthavn er i øjeblikket planlagt til at vare indtil udgangen af ​​november 2020. Det underliggende mål med pilotprojektet er at integrere testproceduren optimalt i passagerernes rejseproces.

Hvis forsøget er en succes, vil Lufthansa-gruppen muligvis tilbyde lyntests i større skala og udvide servicen til også at omfatte andre ruter, meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Star Alliance-selskab tilbyder gratis lyntest

Aalborg Lufthavn først med COVID-19-lyntest

Lufthansa tester én procent af passagerer COVID-19-positive