COVID-19-testcentret i Frankfurt Lufthavn. Foto: Lufthansa/Centogene

Lufthansa tester én procent af passagerer COVID-19-positive

Hen over sommeren har Lufthansa i samarbejde med en biotekvirksomhed testet passagererne i Frankfurt Lufthavn, og her har én procent af de rejsende haft en positiv COVID-19-test.

Mange tusind passagerer er gennem sommeren blevet testet for COVID-19 i Frankfurt Lufthavn.

Det tyske flyselskab indgik partnerskab med biotekvirksomheden Centogene om at teste ankommende eller afrejsende passagerer i Frankfurt Lufthavn. Denne service har været tilgængelig siden slutningen af juni, og testen foregår på hurtig og pålidelig vis, lyder det.

Det har vist sig at være en vellykket ordning, der især hjælper de passagerer, der flyver ind fra højrisikolande. Der er blevet testet over 150.000 passagerer i Frankfurt Lufthavn, og i gennemsnit har der været én procent positive COVID-19-tests i løbet af de seneste seks uger.

I august blev over 97 procent af testresultaterne sendt digitalt til passagererne på mindre end 24 timer. Og de passagerer, der havde tilmeldt sig på forhånd, skulle kun vente i cirka 20 minutter ved testcentret. De fleste passagerer kom fra Spanien, USA, Tyrkiet og Kroatien.

Kæmpe testkapacitet
Testcentret i Frankfurt Lufthavn er netop blevet udvidet, og personalet kan nu dagligt foretage omkring 10.000 tests. Dette er mere end rigeligt, da der i løbet af juli og august ”kun” blev foretaget gennemsnitligt cirka 4.500 tests om dagen.

Passagerer fra flyselskaberne i Lufthansa Group har senest fået adgang til en slags fast track, så ventetiderne holdes på et minimum. Lufthansa fortæller, at testcentret fortsætter sit virke i månederne frem.

”Teststrategien for rejsende fra højrisikolande opretholdes i september. I stedet for at afskaffe testene fra oktober og fjerne den veletablerede testinfrastruktur i lufthavne, bør den eksisterende testkapacitet udvides yderligere og bruges endnu mere. Data hentet fra testene kan være et væsentligt bidrag til at reagere på den aktuelle infektionssituation med målrettede og passende foranstaltninger,” siger Christina Foerster, ansvarlig for kunder og IT i Lufthansa-koncernen.

”Samarbejdet mellem Lufthansa og Centogene, som løbende udvider sin kapacitet, fungerer som et udgangspunkt for en vellykket testmodel her.”

Også testcenter i Hamborg Lufthavn
Siden midten af august har Centogene og Lufthansa også haft et testcenter i Hamborg Lufthavn. Biotekvirksomheden er glade for at kunne bidrage til at foretage de vigtige tests.

“Vi er overbevist om, at bredbaseret testning er nøglen til at forhindre et yderligere udbrud og støtte en ny normal – især hvor mobilitet er et væsentligt bidrag til effektiviteten i vores økonomi. Dette er grunden til, at vi har indført effektive, digitale arbejdsgange til COVID-19-test i to af Tysklands største lufthavne,” siger Volkmar Weckesser, IT-direktør i Centogene.

Han understreger, at Centogene fortsat vil øge testkapaciteten for at supplere og aflaste sundhedssystemets eksisterende, offentlige laboratoriekapacitet.

Passagererne i Frankfurt Lufthavn kan finde testcentret i umiddelbar nærhed af lufthavnens hovedterminal. Testsvarene bliver gjort tilgængelige for passagererne via en sikker digital platform.

 

Relaterede artikler:

IATA: Grænserne bør genåbnes

Flyselskab: Lad alle raske rejse

Frankfurt havde 52 procent flere passagerer end Heathrow