Afgangstavler i Frankfurt Lufthavn - Terminal 1.

Lufthansa må aflyse 800 flyvninger

Det tyske flyselskab Lufthansa har set sig nødsaget til tirsdag at annullere 800 flyvninger på grund af en stor strejke blandt offentligt ansatte. SAS aflyser også.

Tirsdag vil der være en landsdækkende strejke for offentligt ansatte i Tyskland, og det får store konsekvenser for flytrafikken.

Det nationale flyselskab Lufthansa har nemlig annonceret, at mere end 800 flyvninger – cirka halvdelen af alle selskabets flyvninger – vil blive aflyst tirsdag som følge af strejken. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De fleste af aflysningerne er kort- og mellemdistanceflyvninger, men også 58 langdistanceflyvninger er blevet aflyst, meddeler Lufthansa. Dermed ventes omkring 90.000 Lufthansa-passagerer at få deres rejseplaner forstyrret.

Strejken kommer til at ramme personale inden for ground handling og medarbejdere i brand- og redningstjenesten – og de påvirkede lufthavne er München, Frankfurt, Bremen og Köln.

Frankfurt Lufthavn advarer om ”massive forstyrrelser og mange aflysninger”, og sikkerhedskontrollen vil være lukket før A og Z i Terminal 1. Dette vil give længere ventetid i de øvrige sikkerhedskontroller i den store lufthavn, lyder det.

Normal drift onsdag
Strejken er meldt af fagforeningen Verdi, hvis medlemmer er offentligt ansatte. Fagforeningen kræver en seks procents lønforhøjelse for omkring 2,3 millioner offentligt ansatte i Tyskland inden for forskellige sektorer. Eller hvad der svarer til 200 euro (1.490 danske kroner, red.) mere i lønposen per måned for de mange medlemmer.

Arbejdsgiverne har hidtil ikke mødt kravet med optimisme, og fagforeningen Verdi lægger nu pres på, inden parterne mødes igen – for tredje gang – den 15. og 16. april.

Som situationen ser ud nu, forventer Lufthansa, at flyselskabet er tilbage i normal drift igen onsdag.

I november 2016 måtte Lufthansa også aflyse flere hundreder flyvninger. Dengang var der dog tale om en strejke blandt flyselskabets piloter, og over fire dage var der i alt 2.755 aflyste fly. Det ramte 345.000 passagerer.

SAS aflyser samtlige flyvninger
Strejken påvirker også SAS. Således meddeler SAS, at samtlige flyvninger fra Skandinavien til og fra Frankfurt og München vil være aflyst den 10. april. SAS tilbyder ombooking for de passagerer, der ikke ønsker at få billetten refunderet.

 

Relaterede artikler:

Nye Lufthansa-strejker tirsdag og onsdag

Lufthansa-piloter i 24-timers strejke

Lufthansa aflyser langruter lørdag

Lufthansa går fra én onestop til to nonstop

Lufthansa på tilbagetog efter Berlin-kritik