Visualisering af det kommende konference- og besøgscenter. (Illustration: Lufthansa Group | PR)

Lufthansa opfører besøgscenter med historiske fly

Entusiaster vil få mulighed for at kaste et blik på to fly, der har en lang historie bag sig, når Lufthansas nye konference- og besøgscenter i Frankfurt Lufthavn står færdigt i 2026.

Selvom international luftfart er godt på vej mod at blive genoprettet, er konsekvenserne COVID-19-pandemien stadig synlige på en række områder. Det kan eksempelvis være i den måde, som mange ansattes arbejdsliv er indrettet på i dag.

I løbet af pandemien blev hjemmearbejde nemlig langt mere udbredt, og sådan er det til en vis grad stadig. På den baggrund begyndte Lufthansa Group allerede i 2020 at gentænke Lufthansa Aviation Center i Frankfurt Lufthavn (FRA) med henblik på at indrette kontorbygningen til den nye virkelighed.

Meningen er, at koncernen via tilbygninger og konsolidering af de eksisterende kontorer vil skille sig af med omkring 60.000 kvadratmeter kontorplads fordelt på flere bygninger i lokalområdet. Det svarer til en reduktion på 30 procent, som man venter at være i mål med inden udgangen af i år.

Har ladet sig inspirere af hangar
Lufthansa Group oplyser, at efter pandemien er kontoret i højere grad blevet et sted, hvor de ansatte mødes for at arbejde sammen på kryds og tværs. Derfor skal det traditionelle kontorlandskab udskiftes med områder, der kan benyttes til flere formål og er velegnede til samarbejde.

Som led i denne proces er man i færd med at opføre et nyt konference- og besøgscenter i forbindelse med Lufthansa Aviation Center, der blandt andet skal benyttes til netop disse førnævnte formål.

Designmæssigt er bygningen inspireret af en flyhangar. Den er planlagt til at blive 72 meter bred, 17,5 meter høj og 53 meter lang med et etageareal på 3.800 kvadratmeter. Den ventes desuden at være rummelig nok til at afvikle events med flere end 1.000 gæster.

Efter planen vil konference- og besøgscentret stå færdig i 2026, hvilket markerer 100-års jubilæet for grundlæggelsen af det første Deutsche Luft Hansa, der eksisterede indtil 1945, hvor det blev opløst som følge af Tysklands nederlag i Anden Verdenskrig.

Udstiller fly
Den nye bygning vil formentlig ikke blot appellere til de ansatte i den tyske luftfartskoncern og de deltagere, som vil besøge den i forbindelse med konferencer og andre begivenheder. Den ventes også i et vist omfang at trække flyentusiaster til.

Lufthansa Group har nemlig til hensigt at udstille i hvert fald to historiske fly, som det vil være muligt at tage i selvsyn gennem konference- og besøgscentrets store glasfacade.

Det drejer sig om transport- og bombeflyet Junkers Ju 52, der også blev kaldt Iron Annie, og som i tidens løb har det både været anvendt til militære og civile flyvninger. Derudover vil Lockheed L-1649 Super Star-flyet med registreringen D-ALAN også være udstillet.

Sidstnævnte er i øjeblikket ved at blive restaureret af Lufthansa Technik i Hamborg, lyder det fra koncernen.


Relaterede artikler:

Lufthansa nedjusterer med omkring 18 procent

Lufthansa indgår aftale med 19.000 kabineansatte

Gør indsigelser mod Lufthansas køb af ITA Airways