Lufthansa crew. (Foto: Lufthansa | Oliver Roesler | PR)

Lufthansa indgår aftale med 19.000 kabineansatte

Lufthansa er nået til enighed med fagforeningen UFO om en ny treårig overenskomst for 19.000 kabineansatte i Lufthansa og Lufthansa CityLine.

Umiddelbart før påske lykkedes det Lufthansa at lande en ny overenskomst med selskabets jordpersonale, hvilket dermed satte en stopper for nogle af de strejker, der havde plaget det tyske flyselskab i årets første måneder.

Det var dog ikke alene jordpersonalet, der havde brugt strejker som våben til at opnå bedre vilkår, idet kabinepersonalet, organiseret via fagforeningen UFO, også nedlagte arbejdet i marts i kampen for at sikre sig forbedrede overenskomstvilkår.

Nu har Lufthansa imidlertid også sikret sig en ny overenskomst for de 19.000 kabineansatte i Lufthansa og Lufthansa CityLine. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Kernen i aftalen er et lønløft på 16,5 procent, der udløses i faser i løbet af de kommende tre år. Den nye overenskomst er gældende med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2024 og løber som minimum frem til udgangen af 2026.

“Jeg er meget glad for aftalen med vores overenskomstpartner UFO – for vores kolleger i kabinen, som hver dag gør et fremragende stykke arbejde, og også for vores gæster, som endelig igen har planlægningssikkerhed i denne henseende, når de flyver med Lufthansa,” siger Michael Niggemann, HR direktør hos Lufthansa i en kommentar til aftalen.

Mere i løn til gengæld for længere aftaleperiode
Lufthansa-direktøren benytter samtidig lejligheden til at understrege, at den nye aftale med UFO bliver en “økonomisk udfordring”, som Lufthansa nu skal håndtere.

Udover den omtalte lønstigning, der indfases med otte procent fra maj, og yderligere fem procent fra marts 2025 samt endelig tre til fem procent fra marts 2026, omfatter aftalen også andre forhold.

De ansatte får en engangskompensation for inflationsudviklingen på 3.000 euro, eller hvad der svarer til 22.500 kroner, og derudover er der også reguleret i forskellige tillæg og satser.

UFOs oprindelige krav var en lønstigning på 15 procent i en aftaleperiode på 18 måneder, mens Lufthansa spillede ud med en stigning på 9,25 procent fordelt med 6,0 procent i august 2024 og 3,25 i august 2025.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa lander overenskomst med jordpersonalet

BARIG: Tysklands renommé tager skade

Lufthansa-strejke: 28 danske afgange aflyses