Lufthansa Airbus A350-900 i München Lufthavn. (Foto: Alex Tino Friedel ATF Pictures/Lufthansa PR)

Lufthansa oplever USA-boom

Der bliver solgt rigtig mange billetter til flyene over Atlanten. Det er et resultat af, at USA til november genåbner sine grænser for færdigvaccinerede. Bookinger i december når 2019-niveauet.

En uge efter, at USA annoncerede, at landet fra november genåbner grænserne for flyrejsende, der er færdigvaccinerede mod COVID-19, oplever flyselskaber i Lufthansa Group et boom i efterspørgslen på billetter til USA.

På enkelte dage i sidste uge var salget tre gange så stort som ugen før. Og på enkelte ruter var efterspørgslen på niveau med tiden før corona. Særligt på afgangene til New York og Miami har både SWISS og Lufthansa solgt mange billetter, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

December tegner til at blive rigtig god for Lufthansa Group, når det gælder rejser over Atlanten. Antallet af bookinger til afgangene i december var i den forgangne ​​uge lige så høje, som de var i samme periode i 2019.

55 afgange til New York om ugen
I forbindelse med julen er flyrejser til New York traditionelt meget efterspurgte. Derfor har selskaberne i Lufthansa Group valgt at øge antallet af afgange, så der i december vil være op til 55 ugentlige forbindelser til New York fra de forskellige hubs i Østrig, Belgien, Tyskland og Schweiz. Det overvejes for øjeblikket, om antallet af afgange skal sættes yderligere op.

Det var mandag i sidste uge, at Jeff Zients, der er præsident Bidens coronakoordinator, oplyste, at USA åbner grænserne for flyrejsende fra de 26 Schengen-lande i Europa samt Storbritannien, Irland, Kina, Indien, Sydafrika, Iran og Brasilien.

Han kom ikke med nogen dato for genåbningen, men sagde, at det vil blive i begyndelsen af november.

SAS øger også til New York
Også SAS mærker stigende efterspørgsel til New York, og selskabet øger i det kommende vintertrafikprogram med daglige flyvninger fra Stockholm samt fire flyvninger fra Oslo. I forvejen betjenes SAS-ruten fra København til New York på daglig basis.

SAS vil i den kommende vinter flyve fra København til New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Washington D.C., Boston og Miami. Fra Stockholm flyves der til New York, Chicago og Miami, mens Oslo udover New York-ruten også får en enkelt ugentlig afgang til Miami.

 

Relaterede artikler:

Genåbning til USA er godt nyt for SAS

Luftfarten jubler over USA-genåbning

Vil have gang i transatlantisk flytrafik igen