(Foto: Lufthansa | PR)

Lufthansa rydder op i koncernledelsen

Lufthansa-grupper gennemfører en omfattende ændring i koncernledelsen, der reduceres fra seks til fem medlemmer. Fire af de nuværende seks koncerndirektører stopper inden 30. juni.

Det er lidt mere end fire år siden, at Lufthansa-gruppen sidste foretog større ændringer i koncernledelsen, og nu har den tyske luftfartsgigant igen været i gang med at rykke rundt på positionerne.

Denne gang er det en meget omfattende ændring i koncernledelsen, idet fire af de seks koncerndirektører fratræder inden for de kommende måneder.

Ansættelseskontrakterne for Harry Hohmeister, koncerndirektør for Global Markets & Network, og Detlef Kayser, koncerndirektør for Fleet & Technology, udløber efter planen i indeværende år, og samtidig har Christina Foerster, koncerndirektør for Brand & Sustainability og CFO Remco Steenbergen indgået en gensidig aftale med bestyrelsen om at stoppe.

De tre førstnævnte har sidste arbejdsdag den 30. juni, mens Remco Steenbergen forlader selskabet allerede den 7. maj i år.

Den omfattende organisationsændring i topledelsen begrundes med, at Lufthansa-gruppen er kommet succesfuldt gennem coronapandemien samt den efterfølgende genopretning, og at koncernen nu går ind i en ny udviklingsfase.

Henter CEO fra Swiss og CTO fra Rolls-Royce
Den nuværende koncernchef Carsten Spohr og Michael Niggemann, nuværende koncerndirektør for HR & Infrastructure, er de eneste tilbageværende i koncernledelsen, der fremover slankes fra seks til fem medlemmer.

De får nu selskab af Grazia Vittadini og Dieter Vranckx. Førstnævnte tiltræder den 1. juli som ny CTO med ansvar for teknik, IT og bæredygtighed, og hun har tidligere været CTO hos Airbus og senest hos Rolls-Royce.

Dieter Vranckx er et kendt ansigt i luftfartskoncernen, idet han i dag er CEO hos Swiss, og i sin nye rolle i koncernledelsen bliver han fra 1. juli 2024 direktør for forretningsområdet Global Markets and Commercial Steering Hubs.

Indtil koncernledelsen suppleres med det femte medlem, som bliver den nye CFO, vil Michael Niggemann midlertidigt overtage rollen som direktør for koncernens finanser, og i sin kommende permanente rolle skal der fremover stå koncerndirektør for Personnel, Logistics & Non-Hub Business på visitkortet.

“Udfordringerne, som vores industri og vores koncern nu står over for, kan være anderledes end tidligere år, men de er ikke mindre væsentlige. Vi sigter efter at møde og mestre dem med fornyet energi og med et nyt direktionsteam, der blander endnu mere international erfaring og en endnu bredere vifte af udsigter og perspektiver,” udtaler Lufthansas bestyrelsesformand Karl-Ludwig Kley.

 

Relaterede artikler:

Ny topchef hos Brussels Airlines

Store ændringer i Lufthansas topledelse

Lufthansa fjerner 15 procent af cheferne