Lufthansa fjerner 15 procent af cheferne

Lufthansa-gruppen har netop igangsat et omfattende spareprogram, der vil øge centraliseringen i koncernen. Man sigter på 500 mio. euro i besparelser ved blandt andet at skille sig af med 15 procent af cheferne.

Fra den 1. januar 2016 bliver det store skiftedag i Lufthansa-gruppen. Her træder en ny organisationsstruktur gradvist i kraft, der på sigt skal nedbringe antallet af chefer med 15 procent.

Reorganiseringen er et led i en spareplan, der har fået navnet “7 to 1: Our Way Forward“. Denne plan skal sikre besparelser på 500 mio. euro, eller flere end 3,7 mia. danske kroner.

Lufthansa-gruppen vil reducere ledelseslaget fra fire til tre for at “reducere kompleksiteten og øge beslutningsprocesserne“, som det hedder i en pressemeddelelse fra den største luftfartsgruppe i Europa.

Målet er blandt andet at sikre mere ensartede strukturer og processer i samtlige selskaber og sikre et tværgående samarbejde mellem flyselskaberne. I princippet vil der blive tale om en øget centralisering, hvor flyselskaberne i højere grad skal få samme udtrykt, end det er tilfældet i dag.

“Vi gør gode fremskridt i alle syv indsatsområder i vores 7 til 1-plan. Den nye tilpasning af Lufthansa-gruppen, som vi nu har besluttet at vedtage, vil styre vores flyselskaber og servicevirksomheder. Og vores kunder vil kunne mærke de konkrete fordele ved dette, fordi en procesorienteret organisation vil blive fokuseret endnu tættere end før på kundernes specifikke behov,“ siger koncernchef Carsten Spohr i en pressemeddelelse.

McKinsey-konsulent som højre hånd for Spohr
Gruppen topledelse forbliver uændret, men de fem koncerndirektør får nye og ændrede ansvarsområder. Carsten Spohr fortsætter som CEO og øverste koncernchef, mens Harry Hohmeister, der i dag er topchef hos SWISS, får en ny rolle som direktør for Hub Management.

Koncerndirektør for Eurowings og Aviation Services bliver Karl Ulrich Garnadt, mens Simone Menne fortsat vil have ansvaret for finanserne hos Lufthansa-gruppen. Endelig fortsætter Bettina Volkens som koncerndirektør for HR og juridisk service.

Som højre hånd for Carsten Spohr ansættes Detlef Kayser, som i dag er partner hos management-virksomheden McKinsey. Detlef Kayser får titel af Koncerndirektør strategi og flåde og vil samtidig blive overordnet ansvarlig fro 7-1 programmet.

Ny koncernchef i SWISS bliver Thomas Klühr, som hidtil har været ansvarlig for München-aktiviteterne hos Lufthansa.

Foto: Lufthansa-gruppens koncernchef Carsten Spohr har netop præsenteret en ny organisationsstruktur.