Selskaberne i Lufthansa-koncernen. (Foto: Lufthansa Group | PR)

Store ændringer i Lufthansas topledelse

Lufthansa Group har fortaget en række større ændringer i ledende stillinger, så et par af koncernens datterselskaber nu står uden en topchef.

Tirsdag kunne Lufthansa Group løfte sløret for en større omrokering af medarbejdere i de øverste stillinger, der betyder, at to af koncernens datterselskaber ikke længere har en topchef.

Bestyrelsen i den tyske luftfartskoncern har udnævnt økonomichefen i SWISS, Michael Niggemann, som den nye chef for HR og juridiske anliggender. Han efterfølger Bettina Volkens, der efter seks år i jobbet forlader Lufthansa Group i slutningen af året.

Koncernchef i Eurowings, Thorsten Dirks, forlader sin stilling for at få ansvar for Lufthansa-koncernens initiativer inden for it, digitalisering og innovation. Koncernchef i Brussels Airlines, Christina Foerster, får i de næste tre år ansvar for kunderelationer, som er en ny stilling, der øger direktionen i Lufthansa Group til syv medlemmer. Alle ændringer træder i kraft den 1. januar 2020.

”Med den nye direktionsstruktur, der er besluttet i dag, reagerer vi på ændringer i vores miljø og i virksomheden. Vi styrker vores kundefokus, øger vores indsats inden for digitalisering og forankrer ansvaret for miljøet og samfundet på direktionsniveau. Og vi tager hensyn til den strategiske udvikling af Lufthansa fra en luftfartsgruppe til en flyselskabsgruppe,” siger Karl-Ludwig Kley, bestyrelsesformand i Lufthansa Group, i en pressemeddelelse.

Stort arbejde med fagforeninger
Bettina Volkens, der således forlader koncernen, har haft ansvar for Lufthansas arbejdskraft-relationer siden 2013. Hun er ifølge Air Transport World blevet kritiseret internt for en kaotisk ledelsesstil og langsommelig fremgang i overenskomstforhandlinger. Lufthansa har i lang tid været i arbejdskonflikt med kabinebesætningens fagforening UFO.

Michael Niggemann har tidligere haft job i gruppens direktion. Hans nye rolle vil primært bestå i at finde en løsning omkring UFO-tvisten, og som ikke øger Lufthansas i forvejen høje omkostningsniveau. I 2022 skal han desuden være med til forhandle ny hovedaftale med pilot-fagforeningen Vereinigung Cockpit.

Thorsten Dirks forlader altså øverste stilling i Eurowings, som han tiltrådte i 2017 kun få uger før konkursen i konkurrenten airberlin. Siden har Eurowings lidt store tab, og Lufthansa-gruppen tager altså nu konsekvensen og giver Thorsten Dirks en ny rolle. Hans stilling som topchef i Eurowings udfyldes ikke i direktionen.

I stedet vil de tre direktører for finans, drift og kommercielle aktiviteter styre Eurowings’ daglige arbejde og rapportere til direktionsmedlemmerne Harry Hohmeister, Ulrik Svensson, Detlef Kayser og Christina Foerster, der også skal arbejde med Lufthansas kabineprodukt, markedsføring og fordelsprogrammet ”Miles & More”.

Koncernchef i SWISS, Thomas Klühr, sidder stadig på sin post, og det samme er tilfældet med koncernchef i Austrian Airlines, Alexis von Hoensbroech. Mens Eurowings ikke vil få en ny topchef, er det fortsat uvist, hvem der tager over efter Christina Foerster som topchef i Brussels Airlines.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa vil etablere nyt lavprisbrand

Eurowings skal ikke sælge langdistanceflyvninger

Kabineansatte i Lufthansa vil strejke søndag