Foto: LSG Sky Chefs

Lufthansa sælger sit europæiske cateringselskab

Lufthansa sælger den europæiske del af LSG Sky Chefs til Gategroup, som står bag brandet Gate Gourmet. Den øvrige del af LSG skal også sælges.

Lufthansa har besluttet at sælge den europæiske del af sit cateringselskab LSG Sky Chefs til schweiziske Gategroup, som blandt andet omfatter cateringselskabet Gate Gourmet.

Lufthansa har valgt at sælge cateringvirksomheden, da det tyske luftfartsselskab kæmper med lave marginer i et konkurrencepræget marked, siger kilder til nyhedsbureauet Reuters.

”Salget er en del af Lufthansas nye strategi om at fokusere på sit flyselskab. Desuden giver salget den nye ejer mulighed for at videreudvikle cateringvirksomheden,” siger Lufthansa i en erklæring om salget.

Lufthansa har ikke oplyst noget om salgsprisen. Ifølge selskabet skal handlen godkendes af såvel selskabets bestyrelse som konkurrencemyndighederne, inden den gennemføres endeligt.

Gategroup slog konkurrent
Gategroup sikrede sig LSG Sky Chefs på baggrund af et bedre bud end den østrigske konkurrent Do & Co. Det skete ifølge Reuters efter en langvarig salgsproces.

Gategroup ejes af østaten Singapore statsfond Temasek og det asiatiske investeringsfirma RRJ Capital. Gate Gourmet leverer cateringløsninger til flyselskaber i over 200 lufthavne verden over.

Tidligere i år sagde Lufthansas koncernchef Carsten Spohr, at flyselskabets cateringvirksomhed udfordres af, at det er til stede i en lang række lufthavne samt høje personaleomkostninger og eksponering for udsving i valutakurser.

Protest fra fagforeninger
Den tyske fagforening Verdi har de seneste måneder protesteret mod det planlagte salg af cateringvirksomheden og opfordret Lufthansa til at droppe salget eller i det mindste sikre sig, at alle stillinger og arbejdstagerrettigheder bliver bevaret i enhver aftale. Salget vil berøre omkring 10.000 LSG-medarbejdere i Europa.

Salget af LSG’s europæiske aktiviteter ventes at blive efterfulgt af en salgsproces for den resterende del af LSG’s globale forretning. Salget af den globale forretning forventes at begynde i første kvartal 2020, skriver Reuters. På verdensplan beskæftiger LSG omkring 35.000 medarbejdere.

I første halvår 2019 steg Lufthansas indtægter fra cateringvirksomheden med fire procent til 1,6 milliarder euro (12 milliarder kroner), mens indtjeningen før renter og skat steg med 18 procent til 33 millioner euro (247 millioner kroner).

 

Relaterede artikler:

Lufthansa indgår lang overenskomst

Lufthansa skærper krav til datterselskaber

Lufthansa-koncernen flyver i rødt