Lufthansa-selskaberne klar til ny Berlin-lufthavn

Fra 8. november i år vil flyselskaberne Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines og Eurowings alle benytte den nye Berlin Brandenburg Lufthavn.

Den nye storlufthavn i Berlin – Berlin Brandenburg Lufthavn (BER) – er planlagt til at åbne lørdag den 31. oktober 2020, og en uge senere flytter Lufthansa og de øvrige flyselskaber i Lufthansa-gruppen alle deres Berlin-flyvninger til den nye lufthavn.

Fra søndag den 8. november 2020 vil alle ankomster og afgange på Berlin-ruterne hos selskaberne Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS og Brussels Airlines finde sted fra Berlin Brandenburg Lufthavn.

Dagen før – lørdag den 7. november – siger Lufthansa-gruppen farvel til Berlin Tegel-lufthavnen, hvor den sidste planlagte afgang er flyvningen LH1955 fra Berlin til München.

Premiere med morgenfly
Lufthansa-premieren i Tysklands nye hovedstadslufthavn finder sted næste morgen den 8. november kl. 06.30, når LH173 ifølge planen afgår fra Berlin til Frankfurt.

Datterselskabet Eurowings vil dog ifølge de nuværende planer flyve fra BER allerede fra den 4. november. Endvidere vil de første fly fra Lufthansa, Austrian Airlines og Brussels Airlines lande i Berlin Brandenburg allerede lørdag aften den 7. november for at overnatte og være klar til de morgenafgangene søndag.

“Forbindelsen mellem Wien og Berlin er en af vores vigtigste ruter. Ændringen til hovedstadslufthavnen Berlin Brandenburg repræsenterer en betydelig forbedring for vores passagerer, idet de fra november starter og lander i en moderne lufthavn med en effektiv infrastruktur,” siger Austrian Airlines kommercielle direktør Andreas Otto.

“Efter de sidste par års opstartsvanskeligheder ønsker vi BER-holdet alt godt til den sidste fase og ser frem til den kommende åbning,” lyder det videre fra Austrian-direktøren.

Op til 700 afgange om ugen
Selskaberne i Lufthansa-gruppen vil have op til 700 afgange om ugen fra den nye lufthavn og transportere op til 33.000 passagerer om dagen til og fra Berlin.

Passagerer fra Lufthansa-selskaberne har mulighed for at benytte en ny Lufthansa Lounge i Berlin Brandenburg Lufthavn. Loungen er placeret i Terminal 1 og dækker et areal på cirka 1.600 kvadratmeter. Fra Lufthansa Loungen er der gennem store vinduespartier udsigt til lufthavnens baner og taxiveje og til Berlins skyline.

Den nye lufthavn er indrettet med en central sikkerhedskontrol med mere moderne teknologier og mere plads end i Berlin Tegel Lufthavn, hvilket ifølge Lufthansa vil gøre processerne mere effektive, så der undgås kødannelser.

 

Relaterede artikler:

Storlufthavn skifter navn til Terminal 5

Officielt: Ny Berlin-lufthavn åbner om 336 dage

Ny Berlin-lufthavn: Vi åbner til tiden