Foto: Lufthansa Group

Lufthansa tabte 150 millioner kroner om dagen

Lufthansa-koncernen fik i andet kvartal et driftsunderskud på 13,8 milliarder kroner, hvilket svarer til et dagligt tab på lidt over 150 millioner kroner. Efterspørgslen vil først blive normal i 2024.

Lufthansa har som de fleste andre flyselskaber været hårdt ramt af coronakrisen, og dette er også tydeligt i luftfartkoncernens regnskab for andet kvartal. Her viser tallene, at det i april, maj og juni har været blodrødt hos den tyske gigant.

Omsætningen faldt 80 procent til 1,89 milliarder euro, eller hvad der svarer til 14,1 milliarder kroner. Driftsomkostningerne hos Lufthansa Group faldt med 59 procent, og det udløser et samlet driftsunderskud før skat og renter på små 1,9 milliarder euro, svarende til små 13,8 milliarder kroner. Det giver et gennemsnitligt tab på 151 millioner i hver af de 91 dage i kvartalet.

Lufthansas halvårsregnskab viser, at omsætningen samlet set faldt med 52 procent til 8,3 milliarder euro (61,8 milliarder kroner, red.). Driftsunderskuddet før skat og renter blev på 3,5 milliarder euro (26 milliarder kroner, red.).

I andet kvartal transporterede Lufthansa 1,7 millioner passagerer, hvilket er en nedgang på 96 procent i forhold til samme periode året før. Kapaciteten var nede med 95 procent samlet set over april, maj og juni.

Sender flere fly i luften
Coronakrisen fortsætter med at påvirke Lufthansa, der i juli kun havde 20 procent af sin kapacitet på vingerne. I tredje kvartal regner Lufthansa med at have cirka 40 procent af sin kapacitet indsat på kort- og mellemdistanceruterne, mens tallet er 20 procent for langdistanceruterne sammenlignet med kapaciteten sidste år.

I fjerde kvartal forventer Lufthansa, at kapaciteten er steget til henholdsvis 55 og 50 procent på kort- og mellemdistanceruterne og langdistanceruterne.

”Vi oplever en cæsur (en pause i et vers, red.) i den globale flytrafik. Vi forventer ikke, at efterspørgslen vender tilbage til niveauet fra før krisen inden 2024. Særligt for langdistanceruterne vil der ikke være noget hurtigt opsving,” siger Carsten Spohr, koncernchef i Lufthansa Group, i pressemeddelelsen for regnskabet.

”Vi var i stand til at modvirke effekterne af coronapandemien i første halvår med stram omkostningsstyring såvel som med indtægterne fra Lufthansa Technik og Lufthansa Cargo. Og vi drager fordel af de første tegn på bedring på turistruterne – især med vores tilbud på ferierejser med Eurowings og Edelweiss. Ikke desto mindre vil vi ikke blive forskånet for en vidtrækkende omstrukturering af vores forretning.”

Skal afskedige 22.000 stillinger
Lufthansa holder fast i planerne om, at der skal reduceres med 22.000 fuldtidsstillinger, hvilket svarer til cirka 26.000 ansatte i luftfartskoncernen. I slutningen af april lød den indledende melding under coronakrisen, at afskedigelserne ”kun” ville berøre 10.000 stillinger.

Ved udgangen af juni i år havde Lufthansa Group ifølge regnskabet 129.400 medarbejdere, hvilket var cirka 8.300 færre end samme tid i 2019.

 

Relaterede artikler:

Sådan reddede Lufthansa fire koncernselskaber

Lufthansa halverer antallet af planlagte flyleveringer

Lufthansa vil nedlægge op til 22.000 fuldtidsstillinger